vegetarián
Jiný typ
dietní
pro děti
raw
bezlepkové
vegan
rychlovky
těstoviny
luštěniny
bez laktózy
maso
ryby
zvěřina
vnitřnosti
gril
hravé vaření
luxusní
alkohol
zavařování
na imunitu
sladké
sladké bez cukru
domácí pekárna
parní hrnec
prasárny
Přílohy
Chřestová omáčka
Ingredience
- bílý chřest: 250 g
- menší brambory: 3 ks
- smetana (min. 30 %): 100 ml
- hladká mouka: 1 PL
- zeleninový vývar
- pepř
- sůl
KL - Kávová lžička, PL - Polévková lžíce
Chřestová omáčka – recept
Ve větším hrnci povaříme brambory (oloupané a nakrájené na kostičky) v osolené vodě do poloměkka. Vody dáme tolik, aby hladina sahala asi 2 cm nad brambory. Chřest očistíme, zbavíme dřevnatých konců, rozpůlíme a přidáme k bramborám a spolu vaříme ještě 10 minut.
Rozmícháme mouku se smetanou, přidáme k bramborám a chřestu a krátce povaříme. Omáčku odstavíme a rozmixujeme ponorným mixérem. Podle potřeby naředíme zeleninovým vývarem, dosolíme a opepříme. Do hotové chřestové omáčky dále můžeme přidat např. čerstvý kopr.
Chřestová omáčka skvěle chutná s brambory a vejcem, můžeme ji použít i na gnocchi.


Diskuse k receptu: 0 příspěvky.