vegetarián
dietní
pro děti
raw
bezlepkové
vegan
rychlovky
těstoviny
luštěniny
bez laktózy
maso
ryby
zvěřina
vnitřnosti
gril
hravé vaření
luxusní
alkohol
zavařování
na imunitu
sladké
sladké bez cukru
domácí pekárna
parní hrnec
prasárny
Hlavní jídla
Halušky s brynzou
Ingredience
- brambory: 500 g
- hladká mouka: 150 g
- vejce: 1 ks
- brynza: 100 g
- zakysaná smetana: 100 g
- domácí slanina: 100 g
- sůl
KL - Kávová lžička, PL - Polévková lžíce
Halušky s brynzou – recept
Syrové brambory nastrouháme na jemném struhadle, smícháme je s moukou, vejcem, osolíme. Těsto nesmí téct, aby se dobře pasírovalo přes síto, pokud je moc tekuté, přidáme mouku. Halušky vaříme v osolené vroucí vodě, když vyplavou, jsou hotové. Ihned je scedíme a promícháme halušky s brynzou a smetanou.
Než se halušky uvaří, dáme na pánev nakrájenou slaninu, necháme vypéct a nasypeme na halušky.


Diskuse k receptu: 0 příspěvky.