dietní
rychlovky
maso
Jiný typ
vegetarián
pro děti
raw
bezlepkové
vegan
těstoviny
luštěniny
bez laktózy
ryby
zvěřina
vnitřnosti
gril
hravé vaření
luxusní
alkohol
zavařování
na imunitu
sladké
sladké bez cukru
domácí pekárna
parní hrnec
prasárny
Polévky
Krémová polévka s krůtím masem a divokou rýží – vhodné pro diabetiky
Ingredience
- 1 PL extra panenského olivového oleje
- asi 115 g nakrájených hub (nejlépe žampiony)
- ¾ hrnku loupaného a nakrájeného celeru
- ¾ hrnku loupané a nakrájené mrkve
- ¼ hrnku loupané a nakrájené šalotky
- ¼ hrnku hladké mouky
- ¼ KL soli
- ¼ KL čerstvě mletého pepře
- 4 hrnky kuřecího vývaru se sníženým obsahem soli
- 1 hrnek uvařené divoké rýže
- asi 340 g vařeného krůtího masa
- ½ hrnku zakysané smetany se sníženým obsahem tuku
- 2 PL nasekané čerstvé petrželky
KL - Kávová lžička, PL - Polévková lžíce
Krémová polévka s krůtím masem a divokou rýží – recept
Ve velkém hrnci (na středním plamenu) rozehřejte olej. Přidejte pokrájené houby (žampiony), celer, mrkev a šalotku. Vše promíchejte a restujte asi 5 minut. Dále vsypte do hrnce hladkou mouku, sůl, pepř a opékejte za stálého míchání další 2 minuty. Následně přilijte kuřecí vývar a přiveďte k varu – vařte, dokud zelenina nezměkne a vývar mírně nezhoustne. Nyní přidejte vařenou divokou rýži a snižte plamen. Vše prohřívejte asi pět minut. Nakonec do polévky vmíchejte vařené krůtí maso (může být i kuřecí), zakysanou smetanu a petržel. Krátce zahřejte (asi 2 minuty) a polévku podávejte. Ingredience vystačí na 4 porce.
dietní
rychlovky
maso


Diskuse k receptu: 0 příspěvky.