vegetarián
sladké
Jiný typ
dietní
pro děti
raw
bezlepkové
vegan
rychlovky
těstoviny
luštěniny
bez laktózy
maso
ryby
zvěřina
vnitřnosti
gril
hravé vaření
luxusní
alkohol
zavařování
na imunitu
sladké bez cukru
domácí pekárna
parní hrnec
prasárny
Dezerty
Obrácený jablečný koláč
Ingredience
- 1 hrnek hladké mouky
- 1 lžíce másla
- ¼ hrnku cukru
- 2 vejce
- ¼ hrnku mléka
- 1 lžička prášku do pečiva
- špetka soli
- Nádivka:
- 2 hrnky jablek nakrájených na plátky
- mletá skořice
- citron
- 4 lžíce másla
- muškátový oříšek
KL - Kávová lžička, PL - Polévková lžíce
Obrácený jablečný koláč – recept
Kulatou formu vymažeme tukem. Na dno formy naskládáme plátky jablek, které posypeme ½ hrnku cukru, citronovou kůrou, muškátovým oříškem, skořicí a pokapeme citronovou šťávou. Poprášíme jablka lehce moukou a přelijeme rozpuštěným máslem. Těsto připravíme ušleháním vajíček, do kterých vmícháme zbylé máslo a mléko. Směs vlijeme do mouky, cukru, prášku do pečiva a špetky soli a spojíme. Těstem zalijeme jablka ve formě. Pečeme v předehřátě troubě na 175 °C asi 30 - 40 minut. Po upečení koláč přiklopíme talířem, obrátíme a necháme vychladnout.


Diskuse k receptu: 0 příspěvky.