vegetarián
sladké
Jiný typ
dietní
pro děti
raw
bezlepkové
vegan
rychlovky
těstoviny
luštěniny
bez laktózy
maso
ryby
zvěřina
vnitřnosti
gril
hravé vaření
luxusní
alkohol
zavařování
na imunitu
sladké bez cukru
domácí pekárna
parní hrnec
prasárny
Dezerty
Císařský trhanec
Ingredience
- hladká mouka: 90 g
- mléko: 175 ml
- vejce: 3 ks
- cukr krupice: 1 PL
- vanilkový cukr: 1 ks
- rozinky namočené ve vodě: 2 PL
- kůra z citronu: 1 ks
- špetka soli
- máslo
- moučkový cukr
KL - Kávová lžička, PL - Polévková lžíce
Císařský trhanec - recept
Oddělíme žloutky od bílků a ke žloutkům přidáme mléko, vanilkový cukr, citronovou kůru, vymačkané rozinky a mouku a společně prošleháme. Bílky našleháme se špetkou soli dotuha a postupně během šlehání přidáváme cukr. Bílky opatrně vmícháme do těsta obracením. Hmotu nalijeme na pánev s rozehřátým máslem, opečeme dozlatova, otočíme a po 1 minutě vařečkami roztrháme, poprášíme moučkovým cukrem a dopečeme asi 3 minuty, během toho párkrát promícháme.
Císařský trhanec doplníme čerstvým ovocem.


Diskuse k receptu: 0 příspěvky.