vegetarián
pro děti
raw
bezlepkové
vegan
bez laktózy
rychlovky
Jiný typ
dietní
těstoviny
luštěniny
maso
ryby
zvěřina
vnitřnosti
gril
hravé vaření
luxusní
alkohol
zavařování
na imunitu
sladké
sladké bez cukru
domácí pekárna
parní hrnec
prasárny
Nápoje
Domácí makové mléko
Ingredience
- mletý mák: 100 g
- voda: 1 l
- třtinový cukr: 1 PL
KL - Kávová lžička, PL - Polévková lžíce
Domácí makové mléko - recept
Mletý mák smícháme s cukrem a zalijeme litrem horké vody. Necháme odstát minimálně 3 hodiny, ale čím déle, tím lépe. Domácí makové mléko přecedíme za pomocí cedníku, a přebytečnou vodu vymačkáme i přímo z máku za pomocí plátýnka. Domácí makové mléko přelijeme do lahve a skladujeme v lednici, kde vydrží zhruba 4 - 5 dní.
Domácí mandlové mléko má spoustu možností využití od ovesných kaší až po pečení dezertů.


Diskuse k receptu: 0 příspěvky.