

























Houbový kuba
Ingredience
- kroupy: 200 g
- sušené houby - hrst: 2 ks
- cibule: 1 ks
- sádlo: 50 g
- česnek - stroužky: 2 ks
- sůl
- pepř
- majoránka
KL - Kávová lžička, PL - Polévková lžíce
KL - Kávová lžička, PL - Polévková lžíce
Kroupy propláchneme a přes noc namočíme. Sušené houby namočíme na 20 minut, scedíme a vymačkáme z nich přebytečnou vodu. Kroupy uvaříme ve slané vodě doměkka (asi 20 minut). Cibulku nakrájíme nadrobno a opečeme dozlatova na sádle. Přidáme česnek a houby, dochutíme solí a majoránkou.
Pekáček vymažeme sádlem a vložíme do něj jak kroupy, cibuli s prolisovaným česnekem a houbami, promícháme a dáme péct. Houbový kuba se peče asi 20 minut na 200 °C.
Vytisknout stránku Stáhnout v PDF
Uzené maso vložíme do studené vody společně s polovinou mrkve, petržele a celeru, celou cibulí, česnekem, pepřem, bobkovým listem a novým kořením. Sůl zatím nepřidáváme. Uzené maso je dostatečně slané, proto…
DOBRÝ KONTAKT K TÉMATU
POSLEDNÍ KOMENTÁŘE U ČLÁNKŮ
Dobrý den, jmenuji se Fastova, poctivá soukromá věřitelka poskytující rychlé půjčky do 1 hodiny. Potřebujete p...
Výraz Znaková řeč se nepoužívá a je špatně, to by měl někdo kdo píše o tomto tématu vědět. <br> Znakový systém ne...
Je to moc krásná práce, zajímá mě jak a čím bych udělala větrací dírky do slamáku, aby byl vzdušnější. Mohli b...
Stejně jako mnoho jiných lidí, i já vřele děkuji Dr. Dr. Ogugu za jeho pomoc a řešení mých problémů. Byla jsem...
Skvělý článek, který připomíná, jak zásadní je prostředí, ve kterém žijeme, pro naše duševní zdraví. Právě v d...
Kuřecí prsa nakrájíme na silnější proužky, můžeme ale použít i spodní stehna či křídla nebo stehenní řízky. Maso…
Oloupejte si nejprve mrkve a jablka (u těch také odstraňte jádřince). Obě suroviny vložte do rendlíku, podlijte…
Cibulku si nakrájíme najemno a necháme ji na másle zpěnit dozlatova. Přidáme nadrobno nakrájenou mrkev a petržel a…
Ve velkém hrnci necháme za občasného míchání zahřát čerstvé mléko (nejlépe přímo od farmáře) na 40 °C a odstavíme.…
Diskuse k receptu: 0 příspěvky.