vegetarián
bezlepkové
Jiný typ
dietní
pro děti
raw
vegan
rychlovky
těstoviny
luštěniny
bez laktózy
maso
ryby
zvěřina
vnitřnosti
gril
hravé vaření
luxusní
alkohol
zavařování
na imunitu
sladké
sladké bez cukru
domácí pekárna
parní hrnec
prasárny
Polévky
Krémová květáková polévka
Ingredience
- květák: 400 g
- zeleninového vývaru: 500 ml
- smetana: 100 ml
- máslo: 1 PL
- cibule: 1 ks
- česnek - stroužky: 1 ks
- špetka muškátového oříšku
- sůl
- pepř
- bobkový list
KL - Kávová lžička, PL - Polévková lžíce
Květáková polévka - recept
Květák očistíme a rozdělíme na růžičky. Ve větším hrnci rozehřejeme lžíci másla a opečeme na něm najemno nakrájenou cibuli a česnek. Až cibule zezlátne, vložíme květák a zalijeme vývarem. Přidáme bobkový list, sůl, pepř a muškátový oříšek a vaříme dokud květák nezměkne, což trvá přibližně 20 minut. Poté vyndáme bobkový list a vše důkladně rozmixujeme, aby byla květáková polévka krásně hladká. Na závěr vmícháme smetanu a jen krátce provaříme.
Krémová květáková polévka chutná nejlépe s opečenými krutony.


Diskuse k receptu: 0 příspěvky.