bezlepkové
vegan
bez laktózy
luštěniny
Jiný typ
vegetarián
dietní
pro děti
raw
rychlovky
těstoviny
maso
ryby
zvěřina
vnitřnosti
gril
hravé vaření
luxusní
alkohol
zavařování
na imunitu
sladké
sladké bez cukru
domácí pekárna
parní hrnec
prasárny
Přílohy
Moros y cristianos (rýže s tmavými fazolemi)
Ingredience
- dlouhozrnná rýže - hrnek: {0.75}
- plechovka černých fazolí: 1 ks
- cibule: 1 ks
- plátky anglické slaniny: 2 ks
- stroužky česneku: 1 ks
- olivový olej: 1 PL
- bobkový list: 1 ks
- červený vinný ocet: 1 KL
- sůl: 1 KL
- špetka pepře
- špetka drceného kmínu
- špetka oregana
- petrželka
KL - Kávová lžička, PL - Polévková lžíce
Moros y cristianos - recept
Česnek utřeme s polovinou soli, cibuli a slaninu nakrájíme nadrobno. Na rozehřátém oleji necháme slaninu, aby pustila tuk, orestujeme cibuli, přidáme česnek se solí, bobkový list, kmín a oregano. Přisypeme propláchnutou rýži, necháme orestovat a přidáme fazole i s nálevem. Osolíme, opepříme, přidáme ocet a zalijeme vodou (na 1 díl rýže asi 1,5 - 2 díly vody). Zakryté vaříme tak dlouho, až rýže absorbuje všechnu vodu a je měkká.
Moros y cristianos na talíři posypeme petrželkou.
bezlepkové
bez laktózy
luštěniny


Diskuse k receptu: 0 příspěvky.