bezlepkové
bez laktózy
maso
Jiný typ
vegetarián
dietní
pro děti
raw
vegan
rychlovky
těstoviny
luštěniny
ryby
zvěřina
vnitřnosti
gril
hravé vaření
luxusní
alkohol
zavařování
na imunitu
sladké
sladké bez cukru
domácí pekárna
parní hrnec
prasárny
Hlavní jídla
Pečený králík s bůčkem
Ingredience
- králík: 2 porce
- bůček: 250 g
- cibule: 1 ks
- stroužky česneku: 2 ks
- sůl
- kmín
- bobkový list
KL - Kávová lžička, PL - Polévková lžíce
Pečený králík s bůčkem – recept
Troubu předehřejeme na 200 °C. Králíka očistíme, naporcujeme, omyjeme a osušíme. Bůček nakrájíme na silnější plátky. Cibuli oloupeme, nakrájíme nahrubo a položíme na dno pekáče. Na cibuli střídavě naskládáme kusy králíka a bůčku. Česnek oloupeme, prolisujeme, smícháme se solí a potřeme s ním maso, které i pokmínujeme a poklademe bobkovými listy. Vše podlijeme trochou vody, přikryjeme alobalem a pečeme asi 1,5 hodiny v předehřáté troubě. Maso během pečení obracíme, poléváme výpekem a podle potřeby podléváme vodou. Skoro měkké maso odkryjeme a pečeme ještě 20 minut, aby se nám vytvořila zlatavá kůrčička.
Výpek s cibulí můžeme na závěr propasírovat přes sítko a podávat k masu.
Pečený králík s bůčkem doplní na talíři špenát a bramborový knedlík nebo ho podáváme jen s bramborem.
bezlepkové
bez laktózy
maso


Diskuse k receptu: 0 příspěvky.