Aktuálně pro vás máme 1900 receptů
Spektrum Zdraví
Zapnout notifikace
Zapněte si odběr notifikací a budete přímo na Vaše zařízení dostávat upozornění na nově přidané články do této rubriky.
recept na přání
Polévka ramen z kuřecího masa Hlavní jídla
22. 05. 2019 Přečteno: 6330x

Polévka ramen z kuřecího masa

Ingredience
- +
  • kuřecí prsa: 2 ks
  • silný kuřecí vývar: 600 ml
  • ramen nudle: 80 h
  • hlíva ústřičná: 3 ks
  • pórek: 1 ks
  • mrkev: 1 ks
  • bambusové výhonky: 3 PL
  • jarní cibulka: 1 ks
  • miso pasta: 2 PL
  • stroužky česneku: 1 ks
  • zázvor: 1 cm
  • sójová omáčka: 2 PL
  • vejce: 2 ks
  • olej
  • sůl
  • pepř

KL - Kávová lžička, PL - Polévková lžíce

Stupeň zdravosti:
Zdravé, neuděláte chybu

Polévka ramen z kuřecího masa

Pórek nakrájíme na kolečka, mrkev na tenké nudličky, houby na proužky, jarní cibulku nadrobno, česnek prolisujeme, zázvor nastrouháme najemno a vývar ohřejeme. 

V hrnci na oleji orestujeme pórek, přidáme mrkev, zázvor, česnek a společně orestujeme asi 1 minutu, až se česnek a zázvor rozvoní. Zalijeme ohřátým vývarem, přidáme podle chuti sůl, pepř, miso pastu a sójovou omáčku. Povaříme asi 10 minut, přidáme houby a celá kuřecí prsa. Vaříme 5 - 7 minut podle velikosti masa. Ke konci přidáme asi na 1 minutu bambusové výhonky. 

Zatímco se polévka ramen vaří, připravíme si nudle podle návodu. Máme-li k dispozici speciální ramen nudle, můžeme je přidat přímo do horké polévky na 2 - 3 minuty. Také si uvaříme vejce naměkko. Vejce vložíme do vroucí vody a povaříme 5 minut

Hotová kuřecí prsa vyjmeme a natrháme na menší kousky, které rozdělíme do misek. Dále do misek přemístíme nudle a další ingredience včetně překrojeného vejce, přelijeme vývarem a nakonec posypeme polévku ramen jarní cibulkou.  

Japonská polévka ramen je díky množství ingrediencí tak vydatná, že ji můžeme podávat jako plnohodnotné hlavní jídlo. 

Hodnocení receptu:
Hodnotilo 1 lidí

Vytisknout stránku Stáhnout v PDF



Vložit komentář

Odesláním komentáře souhlasíte s pravidly diskuze.

Diskuse k receptu: 0 příspěvky.

Diskuse neobsahuje zatím žádný komentář. Buďte první!
Tip na recept

Hrušková přesnídávka

Hrušková přesnídávka

Pokud vaříme přesnídávku pro malé dítě (do jednoho roku), stačí k přípravě pouze hrušky a voda. Pro starší děti a dospělé můžeme přidat vanilkový cukr a skořici, ale třeba i hřebíček.  Hrušky omyjeme,…

DOBRÝ KONTAKT K TÉMATU

POSLEDNÍ KOMENTÁŘE U ČLÁNKŮ

  • Adopce - ano nebo ne?

    Dobrý den, jmenuji se Fastova, poctivá soukromá věřitelka poskytující rychlé půjčky do 1 hodiny. Potřebujete p...

  • Jak se naučit znakovou řeč?…

    Výraz Znaková řeč se nepoužívá a je špatně, to by měl někdo kdo píše o tomto tématu vědět. <br> Znakový systém ne...

  • Výroba slaměných ozdob je…

    Je to moc krásná práce, zajímá mě jak a čím bych udělala větrací dírky do slamáku, aby byl vzdušnější. Mohli b...

Hodí se tepelné čerpadlo do starého domu?

Hodí se tepelné čerpadlo do starého domu?

Stejně jako mnoho jiných lidí, i já vřele děkuji Dr. Dr. Ogugu za jeho pomoc a řešení mých problémů. Byla jsem...

Ovlivňuje bydlení naše duševní zdraví?
Ovlivňuje bydlení naše duševní zdraví?

Skvělý článek, který připomíná, jak zásadní je prostředí, ve kterém žijeme, pro naše duševní zdraví. Právě v d...

Doporučené recepty

Masala vada

Předkrmy a chuťovky: Masala vada

Nejprve si namočte půlenou cizrnu do studené vody a stejně tak učiňte i s čočkou. Máčet by se měly luštěniny…

Grilovaná játra

Hlavní jídla: Grilovaná játra

Smícháme olej, sušený česnek, kari koření a trochu pepře. Touto marinádou potřeme očištěná a osušená játra a…