

























Pomazánka z droždí
Ingredience
- droždí {80} g
- másla {0,5} PL
- cibule {0,5}
- vejce {1}
- pažitka
- sůl
- pepř
KL - Kávová lžička, PL - Polévková lžíce
KL - Kávová lžička, PL - Polévková lžíce
Cibuli si pokrájíme najemno, rozehřejeme na pánvi olej. Vhodíme na něj nakrájenou cibuli a necháme zesklovatět. Poté přidáme rozdrobené droždí, ochutíme solí a pepřem. Za stálého míchání restujeme několik minut, dokud se droždí nerozvoní. Do této směsi všleháme vejce, které za stálého míchání necháme srazit.
Pomazánka z droždí se dá podávat na chlebu za tepla i za studena. Tento základní recept můžeme vylepšovat a obměňovat. Kromě samotného droždí a vejce můžeme přidat tvaroh nebo nastrouhaný polotvrdý sýr, dochucovat můžeme nasekanou nakládanou okurkou nebo hořčicí. Pokud nepohrdneme dobrým kvalitním masem, může pomazánka z droždí obsahovat i nakrájené libové uzené. Na ozdobu je výborná pokrájená pažitka.
Vytisknout stránku Stáhnout v PDF
Vlažné mléko smícháme ve větším hrnku se lžící cukru a nadrobeným droždím. Přidáme tolik mouky, aby nám vzniklo řídké těsto. Dáme na teplé místo a počkáme až nám vzejde kvásek.
Očistíme si zeleninu. Cibuli nakrájíme nadrobno, mrkev, petžel a brambory na malé kostičky. V hrnci rozehřejeme máslo, na kterém orestujeme cibulku. Přidáme nadrobené droždí a asi 2 minuty restujeme. Poté…
Ředkvičky nakrájíme na kolečka, jarní cibulku a kopr nadrobno. Smícháme olej, vinný ocet, cukr a promícháme s ředkvičkami. Osolíme a opepříme podle…
DOBRÝ KONTAKT K TÉMATU
POSLEDNÍ KOMENTÁŘE U ČLÁNKŮ
S tím mohu jedině souhlasit. Zelený čaj je opravdu skvělá věc. Mám ho osobně raději než kávu i když obojí má s...
Potraviny dělají hodně, nicméně hodně lidí v dnešní době úplně zapomnělo odpočívat. Technologie náš svět roztá...
Milá "Vážko" - Moc ráda bych si s Vámi promluvila , nevím, jestli Vás na moji odpověď na Psychologii v disku...
Skvělý článek, který připomíná, jak zásadní je prostředí, ve kterém žijeme, pro naše duševní zdraví. Právě v d...
Když jsme řešili vytápění našeho starého domu, tepelné čerpadlo bylo jednou z možností . :) Nakonec jsme šli d...
Začněte tím, že si na rozpáleném oleji v ohnivzdorné pánvi (ta, kterou můžete umístit do trouby) orestujete jemně…
Ze surovin si vypracujeme hladké lepivé těsto, které zabalíme do potravinářské folie a necháme minimálně 1 hodinu…
Všechnu zeleninu si načistíme, cibuli necháme vcelku. Celer, mrkev a petržel pokrájíme na malé kousky. V parním…
Jablka zbavíme slupky, jadřinců a nakrájíme na čtvrtky. Vložíme do hrnce a zalijeme vodou. K jablkům přidáme…
Diskuse k receptu: 0 příspěvky.