

























Srbské rizoto
Ingredience
- kulatozrnná rýže: 150 g
- vepřové maso: 100 g
- červená paprika: 1 ks
- cibule: 1 ks
- rajčatový protlak: 1 KL
- sladká paprika: 1 KL
- petrželka: 1 PL
- tvrdý sýr na posypání
- olej
KL - Kávová lžička, PL - Polévková lžíce
KL - Kávová lžička, PL - Polévková lžíce
Vepřové maso nakrájíme na malé kousky, papriku zbavenou semínek, cibuli a petrželku nadrobno. V pánvi rozpálíme lžíci oleje, na kterém orestujeme cibuli, přidáme maso a zprudka necháme ze všech stran zatáhnout. Přimícháme rýži, přidáme papriku, rajčatový protlak, sladkou papriku a zalijeme jednou naběračkou vody nebo vývaru. Za občasného míchání počkáme, až se do rýže vsákne všechna tekutina a přidáme další naběračku vody. Takto postupujeme až do doby, než je rýže měkká, tedy asi 20 - 25 minut.
Srbské rizoto smícháme s petrželkou a podáváme posypané strouhaným sýrem.
Vytisknout stránku Stáhnout v PDF
Cibuli, česnek oloupeme a nakrájíme. Na pánvi rozehřejeme olivový olej, na kterém zlehka orestujeme cibuli s česnekem. Přidáme propláchnutý špenát a chvíli podusíme. Přidáme rýži a restujeme ji asi 3 minuty.…
Rýži propláchneme a uvaříme. Může zůstat lehce tvrdkavá. Mrkev očistíme a asi 5 minut povaříme ve vroucí vodě, poté scedíme. V hluboké pánvi nebo hrnci si rozehřejeme olej. Na něm orestujeme cibuli, přidáme…
Rýži důkladně několikrát propláchneme, až z ní poteče čirá voda. Na oleji necháme rozpustit asi 1 lžičku másla a zpěníme na něm nadrobno nakrájenou cibuli. Přidáme rýži a mícháme tak dlouho, až budou všechna…
Na pánvi s olejem zpěníme nadrobno nakrájenou cibuli, necháme orestovat rýži, přidáme prolisovaný česnek, zalijeme vínem, které necháme odpařit. Přidáme šafrán, zalijeme asi 100 ml vývaru, který necháme…
Do misky nasypeme mouku, uprostřed uděláme důlek a rozklepneme do něj vajíčko. Přidáme jednu polévkovou lžíci vody, trochu soli a vše promícháme.…
DOBRÝ KONTAKT K TÉMATU
POSLEDNÍ KOMENTÁŘE U ČLÁNKŮ
Dobrý den paní Margito,<br> mohu tento rituál použít i v případě, že dotyčná nemocná není přítomna? Leží totiž v ...
S tím mohu jedině souhlasit. Zelený čaj je opravdu skvělá věc. Mám ho osobně raději než kávu i když obojí má s...
Potraviny dělají hodně, nicméně hodně lidí v dnešní době úplně zapomnělo odpočívat. Technologie náš svět roztá...
Skvělý článek, který připomíná, jak zásadní je prostředí, ve kterém žijeme, pro naše duševní zdraví. Právě v d...
Když jsme řešili vytápění našeho starého domu, tepelné čerpadlo bylo jednou z možností . :) Nakonec jsme šli d...
Z cuket vydlabeme měkkou dužinu, použijeme jen pevnou část, kterou nasrouháme nahrubo, osolíme a necháme v cedníku…
Metličkou smícháme mouku, vejce, pivo a špetku soli na hladké těstíčko, které necháme asi 20 minut v lednici.…
Nejprve si uvařte do měkka těstoviny dle vaší volby. Poté jejich polovinu navrstvěte do zapékací misky, kterou…
Máslo nastouháme, aby bylo rychleji měkké, a asi po 10 minutách ho vyšleháme s oběma cukry do pěny. Množství cukru…
Diskuse k receptu: 0 příspěvky.