vegetarián
sladké
Jiný typ
dietní
pro děti
raw
bezlepkové
vegan
rychlovky
těstoviny
luštěniny
bez laktózy
maso
ryby
zvěřina
vnitřnosti
gril
hravé vaření
luxusní
alkohol
zavařování
na imunitu
sladké bez cukru
domácí pekárna
parní hrnec
prasárny
Vánoční cukroví
Vánoční ovocný chlebíček
Ingredience
- hladká špaldová mouka: 200 g
- třtinový cukr: 150 g
- vanilkový cukr: 1 ks
- mleté mandle: 50 g
- prášek do pečiva: 0.5 ks
- máslo: 150 g
- vejce: 3 ks
- špetka soli
- kandované ovoce - směs: 100 g
- rum
- máslo a mouka na vymazání a vysypání formy
KL - Kávová lžička, PL - Polévková lžíce
Vánoční ovocný chlebíček - recept
Kandované ovoce namočíme alespoň na 1 hodinu do rumu. Změklé máslo ušleháme do nadýchané pěny s třtinovým cukrem a zašleháme do něj žloutky, které přidáváme do směsi po jednom. Prosátou mouku smícháme s práškem do pečiva a mandlemi a po částech ji přimícháme do máslového základu. Dále do těsta zamícháme kandované ovoce. Z bílků se špetkou soli ušleháme tuhý sníh, zašleháme do něj vanilkový cukr a bílky opatrně vmícháme do těsta převracením. Těsto vložíme do formy vymazané máslem a vysypané moukou a pečeme na 170 °C asi 40 minut dozlatova. Propečení zkontrolujeme špejlí - pokud se těsto nepřilepí, je vánoční ovocný chlebíček hotový.
Vánoční ovocný chlebíček necháme vychladnout na mřížce a podáváme 2. nebo 3. den po upečení.


Diskuse k receptu: 0 příspěvky.