vegetarián
dietní
pro děti
bezlepkové
vegan
bez laktózy
gril
rychlovky
na imunitu
Jiný typ
raw
těstoviny
luštěniny
maso
ryby
zvěřina
vnitřnosti
hravé vaření
luxusní
alkohol
zavařování
sladké
sladké bez cukru
domácí pekárna
parní hrnec
prasárny
Přílohy
Zelený chřest jako příloha
Ingredience
- zelený chřest - svazek: 1 ks
- citrónová šťáva: 1 PL
- sůl
- pepř
KL - Kávová lžička, PL - Polévková lžíce
Zelený chřest jako příloha - recept
Z chřestu odkrojíme dřevnaté části, které bývají v nejširším místě stonku. Ve vyšším hrnci přivedeme k varu osolenou vodu s citrónovou šťávou, vložíme do ní chřest na stojato tak, aby hlavičky byly nad hladinou a připravovaly se v páře. Před vařením můžeme chřest svázat. Chřest vaříme 3 - 6 minut podle tloušťky stonků a ihned schladíme velmi studenou vodou, aby si zachoval krásně zelenou barvu. Podle chuti osolíme a opepříme.
Zelený chřest jako příloha se může připravovat také na grilu. Každý stonek můžeme omotat italskou slaninou a grilovat na rozpáleném grilu ze všech stran, dohromady asi 5 minut. Otáčení si můžeme usnadnit tak, že stonky propíchneme špejlí s hrotem a otáčíme jich hned několik naráz.
vegetarián
dietní
pro děti
bezlepkové
bez laktózy
gril
rychlovky
na imunitu


Diskuse k receptu: 0 příspěvky.