maso
luxusní
Jiný typ
vegetarián
dietní
pro děti
raw
bezlepkové
vegan
rychlovky
těstoviny
luštěniny
bez laktózy
ryby
zvěřina
vnitřnosti
gril
hravé vaření
alkohol
zavařování
na imunitu
sladké
sladké bez cukru
domácí pekárna
parní hrnec
prasárny
Hlavní jídla
Domácí hovězí hamburger
Ingredience
- Hamburger:
- mleté hovězí maso: 400 g
- vejce: 1 ks
- stroužky česneku: 2 ks
- petrželka: 2 PL
- mletý pepř
- sůl
- Housky:
- hladká mouka: 100 g
- mléko: 30 ml
- teplá voda: 30 ml
- malé vejce: 1 ks
- rostlinný olej: 1 PL
- sušené droždí: 1 KL
- třtinový cukr: 1 PL
- sůl
- sezamová semínka
- Náplň:
- čedar - plátky: 2 ks
- hlávkový salát - listy: 2 ks
- cibule: 1 ks
- dle chuti okurka, rajče,...)
- kečup
- domácí majonéza
KL - Kávová lžička, PL - Polévková lžíce
Domácí hovězí hamburger – recept
Droždí rozmícháme v teplé vodě, dokud se nerozpustí. Smícháme mléko, vejce (vejce nejdříve rozšleháme a necelou polovinu si necháme na potření bulek), olej, sůl a cukr. Promícháme obě směsi a přidáme asi polovinu mouky. Rozmícháme, přidáme zbytek mouky a vypracujeme hladké těsto, které necháme kynout na teplém místě přikryté utěrkou asi 1 hodinu. Z těsta vytvoříme bulky, které klademe na pečicí papír a necháme opět přikryté asi 30 minut kynout. Bulky na hamburgery potřeme zbytkem vajíčka, posypeme sezamem a pečeme na 180 °C asi 18 minut dozlatova.
Maso mícháme s vejcem, prolisovaným česnekem, nasekanou petrželkou, dochutíme pepřem a solí. Maso necháme chvíli odležet, aby se všechny chutě správně propojily. Vytvarujeme domácí hamburgery, které opečeme na grilu z každé strany asi 5 minut (podle tloušťky burgeru).
Housky rozkrojíme a dáme rozpéct na gril. Jednu polovinu potřeme kečupem, druhou domácí majonézou, na spodní část položíme list salátu, ugrilovaný burger, plátek čedaru, zeleninu a cibuli nakrájenou na kolečka.
Domácí hovězí hamburger můžeme podávat také s bramborovými hranolky.
maso
luxusní


Diskuse k receptu: 0 příspěvky.