Aktuálně pro vás máme 1900 receptů
Spektrum Zdraví
Zapnout notifikace
Zapněte si odběr notifikací a budete přímo na Vaše zařízení dostávat upozornění na nově přidané články do této rubriky.
recept na přání
Domácí pomerančová limonáda Nápoje
02. 06. 2022 Přečteno: 1988x

Domácí pomerančová limonáda

Ingredience
- +
  • čerstvý pomeranč : 2 ks
  • pomerančový sirup dle chuti
  • ledové kostky dle preferencí
  • perlivá nebo jemně perlivá voda : 1500 ml
  • třtinový cukr : 1 PL

KL - Kávová lžička, PL - Polévková lžíce

Stupeň zdravosti:
Zdravé, neuděláte chybu

Domácí pomerančová limonáda – recept

Nejprve si naplňte dostatečně velký džbán ledem. Na ten pak vlijte vylisovanou šťávu z čerstvých pomerančů a dle chuti dolaďte pomerančovým sirupem. Dále přilijte trochu vody, v které jste rozpustili třtinový cukr a promíchejte. Na závěr limonádu dokončete perlivou nebo jemně perlivou vodou a důkladně opět promíchejte. Nápoj je vhodné před podáváním vychladit v lednici.

Hodnocení receptu:
Hodnotilo 0 lidí

Vytisknout stránku Stáhnout v PDF



Vložit komentář

Odesláním komentáře souhlasíte s pravidly diskuze.

Diskuse k receptu: 0 příspěvky.

Diskuse neobsahuje zatím žádný komentář. Buďte první!

Podobné recepty

melounova-limonada.jpg Nápoje

Domácí melounová limonáda

Mátu nebo meduňku zalijeme vodou (na 1 porci 250 - 300 ml) a necháme odstát asi 30 minut. Meloun zbavíme slupky a jadérek, nakrájíme a rozmixujeme. Smícháme s ochucenou vodou a podle chuti osladíme.  …

smoothie-g6e0637a98_1920.jpg Nápoje

Domácí jahodová limonáda

Začněte tím, že si jahody omyjete, očistíte od stopek, překrojíte a hodíte do mixéru. Zde je rozmělněte spolu se šťávou z citronu. Také přidejte cukr rozpuštěný v malém množství teplé vody, promíchejte a…

drink-g7e6a392c1_1920.jpg Nápoje

Domácí limetková limonáda

Hrstku omyté máty peprné vhoďte do džbánu a přelijte trochou teplé vody, v které jste rozpustili cukr. Také přidejte šťávu z půlky limetky (zbylý kus nechte přímo do limonády) a bylinkový základ mírně nadrťte…

food-g15dd01d26_1920.jpg Nápoje

Domácí levandulová limonáda bez cukru

Začněte tím, že si vymačkáte do džbánku citronovou šťávu. Poté k ní přilijte sodovku nebo studenou kohoutkovou vodu, přidejte hrst levandule, plátky (ideálně chemicky neošetřeného) pomeranče a dobře…

lemons-g05d6e6f11_1920.jpg Nápoje

Domácí meduňková limonáda bez cukru

Nejprve vymačkejte šťávu z citronů. Poté trochu naklepejte meduňku na prkýnku, aby se uvolnily silice. Bylinku a citronovou šťávu pak přemístěte do džbánku a přelijte kohoutkovou nebo perlivou vodou...

DOBRÝ KONTAKT K TÉMATU

POSLEDNÍ KOMENTÁŘE U ČLÁNKŮ

  • Zelený čaj

    S tím mohu jedině souhlasit. Zelený čaj je opravdu skvělá věc. Mám ho osobně raději než kávu i když obojí má s...

  • Únava, vyčerpání a málo…

    Potraviny dělají hodně, nicméně hodně lidí v dnešní době úplně zapomnělo odpočívat. Technologie náš svět roztá...

  • Posttraumatický syndrom…

    Milá "Vážko" - Moc ráda bych si s Vámi promluvila , nevím, jestli Vás na moji odpověď na Psychologii v disku...

Ovlivňuje bydlení naše duševní zdraví?

Ovlivňuje bydlení naše duševní zdraví?

Skvělý článek, který připomíná, jak zásadní je prostředí, ve kterém žijeme, pro naše duševní zdraví. Právě v d...

Hodí se tepelné čerpadlo do starého domu?
Hodí se tepelné čerpadlo do starého domu?

Když jsme řešili vytápění našeho starého domu, tepelné čerpadlo bylo jednou z možností . :) Nakonec jsme šli d...

Doporučené recepty

Celerový salát s majonézou

Saláty: Celerový salát s majonézou

Oloupané jablko nastrouháme, pomeranč nakrájíme na malé kostičky. Smícháme s celerem a vlašskými ořechy. Přidáme…

Krémová dýňová polévka

Polévky: Krémová dýňová polévka

Rozpálíme pánev, na které rozehřejeme olej a orestujeme nakrájenou cibuli. Přidáme pokrájenou dužinu z dýně a…

Francouzská bageta

Přílohy: Francouzská bageta

Z droždí, špetky cukru a teplé vody uděláme kvásek, který necháme vykynout. K mouce smíchanou se solí přidáme…

Domácí korbáčky

Předkrmy a chuťovky: Domácí korbáčky

Ve velkém hrnci necháme za občasného míchání zahřát čerstvé mléko (nejlépe přímo od farmáře) na 40 °C a odstavíme.…