vegetarián
dietní
luštěniny
Jiný typ
pro děti
raw
bezlepkové
vegan
rychlovky
těstoviny
bez laktózy
maso
ryby
zvěřina
vnitřnosti
gril
hravé vaření
luxusní
alkohol
zavařování
na imunitu
sladké
sladké bez cukru
domácí pekárna
parní hrnec
prasárny
Hlavní jídla
Indické palačinky
Ingredience
- rýžová mouka čtvrt hrnku
- hladká mouka čtvrt hrnku
- krupice půl hrnku
- voda cca 2 hrnky
- mleté chilli dle chuti
- brambory: 600 g
- scezený konzervovaný hrášek půlka hrnku
- scezená konzervovaná cizrna : 300 g
- česnekové stroužky : 3 ks
- cibule: 1 ks
- olej dle potřeby
- celý kmín : 2 PL
- čerstvý zázvor cca 2 cm
- kari koření : 1 PL
- mletá kurkuma půlka lžičky
- mletá skořice půlka lžičky
KL - Kávová lžička, PL - Polévková lžíce
Indické palačinky – recept
(z výše uvedených ingrediencí připravíte palačinky pro 2 až 4 osoby)
Nejprve si připravte indické palačinkové těsto z vody, krupice, hladké mouky a té rýžové. Přidat do těsta můžete dle preferencí trošku chilli koření. Následně si oloupejte brambory, omyjte je, nakrájejte na menší kostky a dejte do studené vody. Nyní si k ruce vezměte pánev a na sucho opražte celý kmín (zhruba půl minuty). Ten pak sesypte zpět do misky.
V další fázi si smíchejte v míse mleté koření, tj. kurkumu, skořici, kari a chilli spolu s nasekaným česnekem, olejem (použijte asi čtvrt hrníčku) a s kousky loupaného zázvoru. Tuto směs pak rozmělněte v mixéru na pyré. Následně ji dejte vařit do menšího hrnce spolu s nasekanou cibulí, scezenými bramborami, cizrnou, opraženým kmínem a hrnkem a půl vody. To by mělo trvat asi dvacet minut. Ke konci vsypte i hrášek a dovařte po dobu tří minut. Brambory by měly být ve směsi k plnění palačinek měkké.
Na závěr pak klasicky usmažte palačinky na malém množství oleje, které plňte lahodnou indickou směsí. Podávejte teplé. Dobrou chuť.
dietní
luštěniny


Diskuse k receptu: 0 příspěvky.