bezlepkové
maso
Jiný typ
vegetarián
dietní
pro děti
raw
vegan
rychlovky
těstoviny
luštěniny
bez laktózy
ryby
zvěřina
vnitřnosti
gril
hravé vaření
luxusní
alkohol
zavařování
na imunitu
sladké
sladké bez cukru
domácí pekárna
parní hrnec
prasárny
Hlavní jídla
Kuřecí steak caprese
Ingredience
- kuřecí prsa: 2 ks
- mozzarella: 1 ks
- malá rajčata: 2 ks
- lístky bazalky: 6 ks
- sušená bazalka: 1 KL
- olivový olej
- olej na smažení
- sůl
- pepř
KL - Kávová lžička, PL - Polévková lžíce
Kuřecí steak caprese - recept
Omytá a osušená kuřecí prsa lehce naklepeme, aby měla po celé ploše stejnou tloušťku. Osolíme, opepříme a asi na 2 hodiny naložíme do trochy olivového oleje smíchaného se sušenou bazalkou. Rajčata a mozzarellu nakrájíme na kolečka. Na jedné pánvi zprudka orestujeme na troše oleje plátky rajčat.
Na druhé pánvi s trochou oleje zprudka orestujeme maso z obou stran, poklademe střídavě rajčaty a mozzarellou, osolíme, opepříme a dopečeme asi 5 minut podle tloušťky masa.
Kuřecí steak caprese nakonec posypeme čerstvou bazalkou.
bezlepkové
maso


Diskuse k receptu: 0 příspěvky.