vegetarián
bezlepkové
Jiný typ
dietní
pro děti
raw
vegan
rychlovky
těstoviny
luštěniny
bez laktózy
maso
ryby
zvěřina
vnitřnosti
gril
hravé vaření
luxusní
alkohol
zavařování
na imunitu
sladké
sladké bez cukru
domácí pekárna
parní hrnec
prasárny
Polévky
Polévka z pečené dýně
Ingredience
- dýně Hokkaido: 1 ks
- zeleninový vývar: 500 ml
- smetana ke šlehání: 80 ml
- cibule: 1 ks
- česnek - stroužky: 8 ks
- olivový olej
- pepř
- sůl
KL - Kávová lžička, PL - Polévková lžíce
Polévka z pečené dýně – recept
Z dýně odstraníme jadérka, nakrájíme ji na větší kousky a společně s neoloupaným česnekem zakapeme olivovým olejem, osolíme, opepříme a přikryté pečeme při teplotě 200 °C asi 30 minut doměkka. Na oleji zpěníme cibuli, přidáme oloupaný pečený česnek (množství dle chuti), dýni, zalijeme horkým vývarem a rozmixujeme ponorným mixérem. Podle požadované konzistence případně ještě zředíme vývarem. Dochutíme solí a pepřem a zjemníme smetanou, která má mít pokojovou teplotu, aby se v horké polévce nesrazila. Provaříme 2 minuty a můžeme podávat.
Polévka z pečené dýně se může podávat s opraženými dýňovými semínky, krutony z bílého chleba, zakápnutá dýňovým olejem nebo s trochou zakysané smetany. Příznivci pikantních chutí mohou přidat špetku sušeného chilli.
bezlepkové


Diskuse k receptu: 0 příspěvky.