vegetarián
sladké
Jiný typ
dietní
pro děti
raw
bezlepkové
vegan
rychlovky
těstoviny
luštěniny
bez laktózy
maso
ryby
zvěřina
vnitřnosti
gril
hravé vaření
luxusní
alkohol
zavařování
na imunitu
sladké bez cukru
domácí pekárna
parní hrnec
prasárny
Dezerty
Profiterol
Ingredience
- 125 g hladké mouky
- 250 ml vody
- 3 vejce
- 60 g másla
- špetka soli
- Náplň:
- 1 vanilkový pudink
- 500 ml mléka
- 1 vanilkový lusk
- 1 - 2 lžíce másla
- cukr moučka
- Čokoládová poleva:
- 1 čokoláda na vaření
- 1 - 2 lžíce másla
- na zředění mléko
KL - Kávová lžička, PL - Polévková lžíce
Profiterol – recept
Odpalované těsto připravíme tak, že vodu s máslem zahřejeme v hrnci. Když začne voda vřít, přidáme prosátou mouku se špetkou soli. Mícháme po dobu, než se začne těsto odlepovat od stěn hrnce. Stáhneme z tepla a dáme do misky. V další misce rozšleháme 3 vajíčka, která pomalu zapracujeme do těsta, které poté naplníme do cukrářského zdobítka.
Plech vyložíme pečícím papírem a na něj tvoříme kolečka. V předehřáté troubě pečeme na 220 °C 20 minut, poté teplotu snížíme a necháme dojít v troubě s pootevřenými dvířky a pomalu vychladnout.
Připravíme si krémovou náplň: 2/3 mléka dáme vařit, zbytek mléka smícháme s vanilkovým pudinkem a vlijeme do vařícího mléka. Trochu osladíme, přidáme máslo a na závěr semínka vanilky. Mícháme, až krém zhoustne a necháme vychladnout. Upečený základ po vychladnutí rozkrojíme napříč, spodní část naplníme vychladlým krémem a spojíme zpátky.
Ve vodní lázni necháme rozpustit čokoládu, přidáme máslo a případně trochu mléka na zředění. Profiteroly poté polijeme čokoládou a podáváme.


Diskuse k receptu: 0 příspěvky.