bezlepkové
bez laktózy
ryby
Jiný typ
vegetarián
dietní
pro děti
raw
vegan
rychlovky
těstoviny
luštěniny
maso
zvěřina
vnitřnosti
gril
hravé vaření
luxusní
alkohol
zavařování
na imunitu
sladké
sladké bez cukru
domácí pekárna
parní hrnec
prasárny
Polévky
Bujabéza (Bouillabaisse)
Ingredience
- treska nebo úhoř: 200 g
- krevety: 100 g
- mušle: 100 g
- rybí hlavy: 2 ks
- cibule: 1 ks
- rajský protlak: 1 PL
- oloupaná rajčata: 2 ks
- olivový olej: 2 PL
- bílé víno: 100 ml
- česnek - stroužky: 2 ks
- mletá červená paprika: 1 KL
- petrželka: 2 PL
- bobkový list: 1 ks
- sušená bazalka: 1 KL
- špetka šafránu
- kousek pomerančové kůry
- sůl
KL - Kávová lžička, PL - Polévková lžíce
Bujabéza (Bouillabaisse) – recept
Do hrnce dáme polovinu cibule, rybí hlavy, bobkový list, bílé víno, 3/4 l vody a vaříme asi půl hodiny. Uvařený vývar scedíme. Nadrobno nakrájenou zbylou cibuli s česnekem osmahneme na oleji, přidáme mletou papriku, šafrán, bazalku, nakrájená rajčata, petrželku, pomerančovou kůru, rajský protlak, osolíme a chvíli vše podusíme. Přidáme vývar a vaříme 10 minut za občasného míchání. Poté přidáme nakrájené rybí maso a znovu 5 minut povaříme pod pokličkou. Přimícháme krevety s mušlemi a povaříme 4 minuty. Nakonec vytáhneme pomerančovou kůru a přidáme obrané maso z rybích hlav. Bujabéza se podává s bagetou nebo opečenými toasty.


Diskuse k receptu: 0 příspěvky.