bezlepkové
ryby
Jiný typ
vegetarián
dietní
pro děti
raw
vegan
rychlovky
těstoviny
luštěniny
bez laktózy
maso
zvěřina
vnitřnosti
gril
hravé vaření
luxusní
alkohol
zavařování
na imunitu
sladké
sladké bez cukru
domácí pekárna
parní hrnec
prasárny
Hlavní jídla
Candát na másle
Ingredience
- filety z candáta: 400 g
- máslo
- ančovičky: 2 ks
- domácí majonéza: 60 g
- hrubozrnná hořčice: 1 KL
- petrželka
- sůl
- pepř
- drcený kmín
KL - Kávová lžička, PL - Polévková lžíce
Candát na másle - recept
Candáta očistíme, na kůži několikrát nařízneme a do vzniklých otvorů vložíme na plátky nakrájené máslo. Candáta posypeme kmínem, osolíme a opepříme.
Troubu předehřejeme na 180 °C. Pekáč vyložíme pečícím papírem, na něj dáme rybu a pečeme asi 25 minut. Během pečení přelijeme candáta rozpuštěným máslem.
Nasekáme petrželku, ančovičky nakrájíme nadrobno. Do misky si dáme domácí majonézu, hořčici, petrželku, ančovičky a vše promícháme tak, aby se všechny složky propojily. Omáčku vychladíme.
Candáta na másle podáváme na listech salátu s vychlazenou omáčkou. Jako přílohu můžeme zvolit v troubě pečené brambory ve slupce, které se budou skvěle doplňovat s omáčkou.
bezlepkové
ryby


Diskuse k receptu: 0 příspěvky.