vegetarián
bezlepkové
Jiný typ
dietní
pro děti
raw
vegan
rychlovky
těstoviny
luštěniny
bez laktózy
maso
ryby
zvěřina
vnitřnosti
gril
hravé vaření
luxusní
alkohol
zavařování
na imunitu
sladké
sladké bez cukru
domácí pekárna
parní hrnec
prasárny
Přílohy
Dušené kedlubny
Ingredience
- větší kedlubny: 2 ks
- máslo: 1 PL
- zakysaná smetana: 120 ml
- cukr krupice: 1 KL
- ocet: 1 KL
- petrželová nať: 1 KL
- sůl
- pepř
KL - Kávová lžička, PL - Polévková lžíce
Dušené kedlubny - recept
Kedlubny oloupeme, omyjeme a nakrájíme na kostičky. Osolíme, v hrnci zalijeme vodou, ve které je povaříme doměkka. Vodu scedíme (ale nevylíváme), ke kedlubnám přidáme máslo, které v nich necháme rozpustit. Osladíme, opepříme, případně dosolíme, ochutíme octem, přidáme smetanu, nadrobno nakrájenou petrželovou nať a necháme už jen krátce přejít varem. Podle potřeby zředíme vývarem s kedlubny.
Dušené kedlubny podáváme k pečeným nebo vařeným bramborám, hodí se i jako příloha k masu.
Tip: Kedlubnová nať obsahuje mnoho prospěšných látek pro lidské zdraví, proto ji po důkladném omytí můžeme k dušeným kedlubnám také přidat.
bezlepkové


Diskuse k receptu: 0 příspěvky.