Aktuálně pro vás máme 1900 receptů
Spektrum Zdraví
Zapnout notifikace
Zapněte si odběr notifikací a budete přímo na Vaše zařízení dostávat upozornění na nově přidané články do této rubriky.
recept na přání
Dýňové pyré s bramborem Přílohy
25. 02. 2020 Přečteno: 2657x

Dýňové pyré s bramborem

Ingredience
- +
  • dýně hokaido: 1 ks
  • brambory: 1 ks
  • cibule: 1 ks
  • česnek - stroužky: 2 ks
  • bílé víno: 30 ml
  • pomeranč: 1 ks
  • mléko
  • máslo
  • olivový olej
  • čerstvý tymián
  • sůl
  • pepř

KL - Kávová lžička, PL - Polévková lžíce

Stupeň zdravosti:
Zlatá střední cesta

Dýňové pyré s bramborem - recept

Dýni oloupeme, vydlabeme semínka a nakrájíme ji na malé kostky. Vložíme do pekáče, osolíme, opepříme, posypeme tymiánem a dáme do trouby vyhřáté na 200 °C. Bramboru oloupeme, nakrájíme a uvaříme v osolené vodě do měkka. Jakmile dýně v troubě začne měknout, rozehřejeme na pánvi olivový olej, na kterém orestujeme cibuli. Přidáme změklou dýni a česnek. Asi 1 minutu restujeme, poté přilejeme víno a necháme jej odpařit. 

Uvařené brambory přendáme do mixéru, přidáme dýňovou směs, šťávu z pomeranče, kousek másla a trochu mléka. Rozmixujeme. Případně přidáme kapku mléka, aby nám vzniklo hladké pyré. Dochutíme solí. 

Dýňové pyré s bramborem je skvělou přílohou k masu i rybám. 

Hodnocení receptu:
Hodnotilo 0 lidí

Vytisknout stránku Stáhnout v PDF



Vložit komentář

Odesláním komentáře souhlasíte s pravidly diskuze.

Diskuse k receptu: 0 příspěvky.

Diskuse neobsahuje zatím žádný komentář. Buďte první!

Podobné recepty

dynova-buchta.jpg Přílohy

Dýňová buchta

Dýni zbavíme semínek, nastrouháme a smícháme s cukrem, mlékem, rozšlehaným vajíčkem, olejem a trochou skořice. Po částech přimícháme prosátou mouku smíchanou s práškem do pečiva. Vše pečlivě promícháme nebo…

dynova-marmelada.jpg Přílohy

Dýňová marmeláda

Pomeranče, citróny i dýni důkladně omyjeme, očistíme, vyjmeme semínka a pecičky a nakrájíme na kousky. Vše dáme vařit do vody společně se zázvorem asi na 45 minut. Důkladně vše rozmixujeme, přidáme želírovací…

fotolia_121983132_xs.jpg Přílohy

Pomazánka z dýně hokkaido

Dýni zbavíme semínek a nasrouháme nahrubo nebo nakrájíme na drobné kousky. Cibuli nakrájíme najemno a spolu s dýní ji orestujeme na másle 10 – 15 minut. Necháme vychladnout. Smícháme sýr, změklé máslo,…

Tip na recept

Švestková přesnídávka

Švestková přesnídávka

Na přesnídávku používáme velmi měkké a sladké švestky, které odstopkujeme, umyjeme, vypeckujeme a dáme vařit do hrnce na 15 minut doměkka. Švestky nemusíme podlévat vodou, samy pustí šťávu, nicméně pokud jsou…

DOBRÝ KONTAKT K TÉMATU

POSLEDNÍ KOMENTÁŘE U ČLÁNKŮ

  • Zelený čaj

    S tím mohu jedině souhlasit. Zelený čaj je opravdu skvělá věc. Mám ho osobně raději než kávu i když obojí má s...

  • Únava, vyčerpání a málo…

    Potraviny dělají hodně, nicméně hodně lidí v dnešní době úplně zapomnělo odpočívat. Technologie náš svět roztá...

  • Posttraumatický syndrom…

    Milá "Vážko" - Moc ráda bych si s Vámi promluvila , nevím, jestli Vás na moji odpověď na Psychologii v disku...

Ovlivňuje bydlení naše duševní zdraví?

Ovlivňuje bydlení naše duševní zdraví?

Skvělý článek, který připomíná, jak zásadní je prostředí, ve kterém žijeme, pro naše duševní zdraví. Právě v d...

Hodí se tepelné čerpadlo do starého domu?
Hodí se tepelné čerpadlo do starého domu?

Když jsme řešili vytápění našeho starého domu, tepelné čerpadlo bylo jednou z možností . :) Nakonec jsme šli d...

Doporučené recepty

Chřest s holandskou omáčkou

Předkrmy a chuťovky: Chřest s holandskou omáčkou

Bílý chřest oloupeme, slupky ovšem nemusíme vyhazovat, budou se nám hodit na polévku. Vodu osolíme, přivedeme k…

Domácí nudle do polévky

Polévky: Domácí nudle do polévky

Do misky nasypeme mouku, uprostřed uděláme důlek a rozklepneme do něj vajíčko. Přidáme jednu polévkovou lžíci vody…

Rybí krokety

Hlavní jídla: Rybí krokety

Na masovém strojku umeleme rybí filety. Přidáme najemno nakrájenou cibuli, pepř, sůl, muškátový oříšek a zahustíme…

Smažené bedly

Hlavní jídla: Smažené bedly

Klobouky bedel očistíme, osolíme, opepříme, okmínujeme a obalíme v hladké mouce. Dále je obalíme ve vajíčku…