Aktuálně pro vás máme 1900 receptů
Spektrum Zdraví
Zapnout notifikace
Zapněte si odběr notifikací a budete přímo na Vaše zařízení dostávat upozornění na nově přidané články do této rubriky.
recept na přání
Francouzská paštika Pomazánky
15. 05. 2019 Přečteno: 4884x

Francouzská paštika

Ingredience
- +
  • vepřová plec: 300 g
  • kuřecí játra: 150 g
  • slanina vcelku: 100 g
  • cibule: 1 ks
  • stroužky česneku: 2 ks
  • masový vývar: 100 ml
  • červené víno: 100 ml
  • vejce: 2 ks
  • plátky slaniny: asi 12 ks
  • sádlo
  • sůl
  • pepř
  • tymián
  • drcený kmín
  • muškátový oříšek
  • sladká paprika
  • bobkové listy

KL - Kávová lžička, PL - Polévková lžíce

Stupeň zdravosti:
Méně dietní, ale chutné

Francouzská paštika – recept

Slaninu a cibuli nakrájíme na malé kostičky a orestujeme v hrnci na menším množství rozpuštěného sádla. Maso a játra očistíme, nakrájíme také na menší na kostičky a přidáme k cibuli a slanině. Vše promícháme, osolíme, opepříme a orestujeme. Ke směsi přidáme tymián, kmín, nastrouhaný muškátový oříšek, sladkou papriku, prolisovaný česnek a orestujeme. Vše zalijeme vínem, necháme odpařit alkohol a dále zalijeme horkým vývarem. Podusíme, dokud maso a játra nezměknou (podle potřeby podléváme vývarem, ale směs by neměla být příliš řídká). Rozmixujeme, přidáme vejce a necháme chvíli odležet. Je-li francouzská paštika příliš řídká, můžeme ji zahustit trochou nastrouhané housky. 

Troubu předehřejeme na 180 °C. Na dno zapékací mísy položíme několik bobkových listů a celou zapékací mísu vyložíme plátky slaniny tak, aby přesahovaly přes okraje. Na slaninu vyložíme připravenou směs, uhladíme a překryjeme ji přečnívajícími plátky slaniny. Navrch položíme pečicí papír pomazaný sádlem. Celou zapékací mísu zabalíme do alobalu a vložíme do jiné větší nádoby nebo na plech s vysokým okrajem a do větší nádoby nalijeme vroucí vodu, která musí dosahovat minimálně do poloviny výše zapékací mísy s paštikou. Vše pečeme asi 1 hodinu.

Zapékací mísu opatrně vyjmeme z vodní lázně a necháme ji (stále zabalenou v alobalu) vychladnout. Po vychladnutí odstraníme alobal, slijeme případnou šťávu a paštiku v zapékací míse vložíme do chladničky minimálně na 24 hodin. Před podáváním ji opatrně vyklopíme (vnitřní strany nádoby objedeme opatrně nožem) a nakrájíme.

Francouzská paštika chutná skvěle s čerstvým pečivem a brusinkovým džemem.

Hodnocení receptu:
Hodnotilo 0 lidí

Vytisknout stránku Stáhnout v PDF



Vložit komentář

Odesláním komentáře souhlasíte s pravidly diskuze.

Diskuse k receptu: 0 příspěvky.

Diskuse neobsahuje zatím žádný komentář. Buďte první!

DOBRÝ KONTAKT K TÉMATU

POSLEDNÍ KOMENTÁŘE U ČLÁNKŮ

  • Adopce - ano nebo ne?

    Dobrý den, jmenuji se Fastova, poctivá soukromá věřitelka poskytující rychlé půjčky do 1 hodiny. Potřebujete p...

  • Jak se naučit znakovou řeč?…

    Výraz Znaková řeč se nepoužívá a je špatně, to by měl někdo kdo píše o tomto tématu vědět. <br> Znakový systém ne...

  • Výroba slaměných ozdob je…

    Je to moc krásná práce, zajímá mě jak a čím bych udělala větrací dírky do slamáku, aby byl vzdušnější. Mohli b...

Hodí se tepelné čerpadlo do starého domu?

Hodí se tepelné čerpadlo do starého domu?

Stejně jako mnoho jiných lidí, i já vřele děkuji Dr. Dr. Ogugu za jeho pomoc a řešení mých problémů. Byla jsem...

Ovlivňuje bydlení naše duševní zdraví?
Ovlivňuje bydlení naše duševní zdraví?

Skvělý článek, který připomíná, jak zásadní je prostředí, ve kterém žijeme, pro naše duševní zdraví. Právě v d...

Doporučené recepty

Ostružinová marmeláda

Ostatní: Ostružinová marmeláda

Ostružiny opláchneme a necháme okapat. Rozmačkáme je a propasírujeme přes síto, abychom je zbavili zrníček a…

Hráškové pyré

Přílohy: Hráškové pyré

Hrášek vložíme do osolené vody a vaříme na středním plamenu asi 20 minut do úplného změknutí. Poté slijeme vodu,…

Limetkový cheesecake

Dezerty: Limetkový cheesecake

Sušenky rozdrtíme najemno a smícháme s rozpuštěným máslem. Poté je rozprostřeme do vymazané formy a upěchujeme.…