ryby
rychlovky
Jiný typ
vegetarián
dietní
pro děti
raw
bezlepkové
vegan
těstoviny
luštěniny
bez laktózy
maso
zvěřina
vnitřnosti
gril
hravé vaření
luxusní
alkohol
zavařování
na imunitu
sladké
sladké bez cukru
domácí pekárna
parní hrnec
prasárny
Hlavní jídla
Houbové rizoto s lososem
Ingredience
- kulatozrnná rýže: 200 g
- krémové žampiony: 5 ks
- filet z lososa: 100 g
- máslo: 100 g
- olivový olej: 2 PL
- cibule: 1 ks
- česnek - stroužky: 2 ks
- suché bílé víno: 120 ml
- zeleninový vývar: 250 ml
- strouhaný parmazán
- sůl
- pepř
- bazalka
KL - Kávová lžička, PL - Polévková lžíce
Houbové rizoto s lososem – recept
Cibuli a žampiony nakrájíme. V pánvi rozehřejeme zhruba polovinu másla, na kterém zpěníme cibulku. Přidáme houby a chvilku restujeme. Do pánve nasypeme rýži, zalejeme ji vývarem a trochou vína tak, aby se rýže dusila. Vývar společně s vínem postupně přiléváme, dokud nám nevznikne krémová konzistence rizota a rýže není měkká. Nakonec vmícháme do rizota máslo, podle chuti nastrouhaný parmazán a nasekané lístky bazalky. Dochutíme solí a pepřem.
V druhé pánvi rozehřejeme olivový olej. Filet z lososa zbavíme kůže a nakrájíme na kostky. Česnek nasekáme. Lososa s česnekem zprudka orestujeme. Podlejeme trochou bílého vína a necháme jej odpařit. Osolíme a opepříme.
Houbové rizoto s lososem podáváme s čerstvými lístky bazalky a strouhaným parmazánem.
ryby
rychlovky


Diskuse k receptu: 0 příspěvky.