Aktuálně pro vás máme 1900 receptů
Spektrum Zdraví
Zapnout notifikace
Zapněte si odběr notifikací a budete přímo na Vaše zařízení dostávat upozornění na nově přidané články do této rubriky.
recept na přání
Hovězí polévka s játrovými knedlíčky Polévky
20. 12. 2019 Přečteno: 3200x

Hovězí polévka s játrovými knedlíčky

Ingredience
- +
  • hovězí na polévku: 600 g
  • mrkev: 2 ks
  • celer: 0.5 ks
  • petržel: 2 ks
  • cibule: 1 ks
  • celý pepř: 4 ks
  • bobkový list: 4 ks
  • nové koření: 5 ks
  • libeček nebo petrželka
  • sůl
  • Na knedlíčky:
  • játra: 300 g
  • strouhanka: 3 PL
  • stroužek česneku: 4 ks
  • pepř
  • sůl
  • sušené bylinky
  •  

KL - Kávová lžička, PL - Polévková lžíce

Stupeň zdravosti:
Zdravé, neuděláte chybu

Hovězí polévka s játrovými knedlíčky – recept

Hovězí na polévku dáme do velkého hrnce, zalejeme vlažnou vodou a přivedeme k varu. Poté ztišíme plamen a necháme probublávat.

Kořenovou zeleninu očistíme a nakrájíme na malé kousky. Cibuli oloupeme a necháme v celku. Zeleninu přidáme do polévky. Přihodíme bobkový list, nové koření, pepř a libeček. Na mírném plameni pomalu táhneme alespoň 2 hodiny. Hovězí polévku dochutíme solí.

Játra očistíme a rozmixujeme. Přidáme prolisovaný česnek, pepř, sůl, sušené bylinky a strouhanku. Vytvoříme játrovou směs, ze které tvoříme knedlíčky. Ty vaříme asi 5 minut ve vroucí vodě nebo části čistého vývaru. 

Hovězí polévku s játrovými knedlíčky podáváme ozdobenou petrželkou. 

Hodnocení receptu:
Hodnotilo 0 lidí

Vytisknout stránku Stáhnout v PDF



Vložit komentář

Odesláním komentáře souhlasíte s pravidly diskuze.

Diskuse k receptu: 0 příspěvky.

Diskuse neobsahuje zatím žádný komentář. Buďte první!

Podobné recepty

hovezi-vyvar.jpg Polévky

Hovězí vývar

Hovězí vývar bude mít lepší chuť, když nejprve hovězí kosti upečeme v troubě předehřáté na 180 °C asi 25 minut.  Očištěnou kořenovou zeleninu rozdělíme na poloviny, jednu část dáme do hrnce se studenou vodou…

fotolia_93721035_xs.jpg Polévky

Soljanka

Nakrájenou cibuli osmahneme na oleji, přidáme rajský protlak a zalijeme připraveným vývarem. Přidáme bobkový list, nakrájené okurky a vaříme vše 15 minut. Osolíme, dochutíme citronovou šťávou, přimícháme…

Tip na recept

Kuřecí supreme

Kuřecí supreme

Kuřecí prsa s křídlem důkladně osolíme a opepříme. Vetřeme do nich česnek a nasekané čerstvé bylinky. Necháme při pokojové teplotě marinovat alespoň 1 hodinu. Troubu rozehřejeme na 200 °C. Na pánvi…

DOBRÝ KONTAKT K TÉMATU

POSLEDNÍ KOMENTÁŘE U ČLÁNKŮ

Hodí se tepelné čerpadlo do starého domu?

Hodí se tepelné čerpadlo do starého domu?

Stejně jako mnoho jiných lidí, i já vřele děkuji Dr. Dr. Ogugu za jeho pomoc a řešení mých problémů. Byla jsem...

Ovlivňuje bydlení naše duševní zdraví?
Ovlivňuje bydlení naše duševní zdraví?

Skvělý článek, který připomíná, jak zásadní je prostředí, ve kterém žijeme, pro naše duševní zdraví. Právě v d...

Doporučené recepty

Ořechový likér

Nápoje: Ořechový likér

Vlašské ořechy na ořechový likér musí být zelené a měkké. Důkladně je omyjeme a nakrájíme na čtvrtiny, které…

Baba Ganoush

Hlavní jídla: Baba Ganoush

Lilky propícháme několikrát vidličkou, dáme na plech. Pečeme v přehřáté troubě při 200 ˚C doměkka asi 40 - 50…

Pekingská polévka

Polévky: Pekingská polévka

Kuřecí prsa a kuřecí skelet vložíme do studené vody, osolíme, opepříme a uvaříme, až je maso úplně měkké. Vývar i…

Dršťková polévka

Polévky: Dršťková polévka

Dršťky důkladně propereme vodou, nakrájíme a dáme do vody, kterou přivedeme k varu. Povaříme asi 15 minut a…