bezlepkové
bez laktózy
maso
Jiný typ
vegetarián
dietní
pro děti
raw
vegan
rychlovky
těstoviny
luštěniny
ryby
zvěřina
vnitřnosti
gril
hravé vaření
luxusní
alkohol
zavařování
na imunitu
sladké
sladké bez cukru
domácí pekárna
parní hrnec
prasárny
Polévky
Hovězí polévka s játrovými knedlíčky
Ingredience
- hovězí na polévku: 600 g
- mrkev: 2 ks
- celer: 0.5 ks
- petržel: 2 ks
- cibule: 1 ks
- celý pepř: 4 ks
- bobkový list: 4 ks
- nové koření: 5 ks
- libeček nebo petrželka
- sůl
- Na knedlíčky:
- játra: 300 g
- strouhanka: 3 PL
- stroužek česneku: 4 ks
- pepř
- sůl
- sušené bylinky
KL - Kávová lžička, PL - Polévková lžíce
Hovězí polévka s játrovými knedlíčky – recept
Hovězí na polévku dáme do velkého hrnce, zalejeme vlažnou vodou a přivedeme k varu. Poté ztišíme plamen a necháme probublávat.
Kořenovou zeleninu očistíme a nakrájíme na malé kousky. Cibuli oloupeme a necháme v celku. Zeleninu přidáme do polévky. Přihodíme bobkový list, nové koření, pepř a libeček. Na mírném plameni pomalu táhneme alespoň 2 hodiny. Hovězí polévku dochutíme solí.
Játra očistíme a rozmixujeme. Přidáme prolisovaný česnek, pepř, sůl, sušené bylinky a strouhanku. Vytvoříme játrovou směs, ze které tvoříme knedlíčky. Ty vaříme asi 5 minut ve vroucí vodě nebo části čistého vývaru.
Hovězí polévku s játrovými knedlíčky podáváme ozdobenou petrželkou.
bezlepkové
bez laktózy
maso


Diskuse k receptu: 0 příspěvky.