bezlepkové
bez laktózy
maso
zvěřina
Jiný typ
vegetarián
dietní
pro děti
raw
vegan
rychlovky
těstoviny
luštěniny
ryby
vnitřnosti
gril
hravé vaření
luxusní
alkohol
zavařování
na imunitu
sladké
sladké bez cukru
domácí pekárna
parní hrnec
prasárny
Hlavní jídla
Jelení steak
Ingredience
- jelení roštěná: 500 g
- rozmarýn - snítka: 1 ks
- olivový olej: 3 PL
- hrubozrnná sůl
- pepř
KL - Kávová lžička, PL - Polévková lžíce
Jelení steak - recept
Olivový olej smícháme s nadrobno nakrájeným rozmarýnem. Jelení maso rozdělíme na steaky a potřeme olejem s rozmarýnem. Necháme asi 1 hodinu v lednici odležet.
Pánev nebo gril rozehřejeme na vysokou teplotu a jelení steak na ní zprudka opečeme z každé strany 2 - 3 minuty podle preferovaného stupně propečení. Na propečení medium potřebuje maso 2 minuty z každé strany. Před podáváním necháme jelení steak další 3 minuty odpočinout. Nakonec maso osolíme a opepříme z obou stran.
Jelení steak můžeme před podáváním nakrájet na plátky. Jako příloha se hodí brambory nebo bramborová kaše a brusinkový kompot.


Diskuse k receptu: 0 příspěvky.