bezlepkové
bez laktózy
maso
Jiný typ
vegetarián
dietní
pro děti
raw
vegan
rychlovky
těstoviny
luštěniny
ryby
zvěřina
vnitřnosti
gril
hravé vaření
luxusní
alkohol
zavařování
na imunitu
sladké
sladké bez cukru
domácí pekárna
parní hrnec
prasárny
Předkrmy a chuťovky
Kachní rillettes [rijet]
Ingredience
- kachní stehno: 2 ks
- cibule červená: 1 ks
- víno bílé suché: 100 ml
- kmín
- rozmarýn
- tymián
- sůl
- pepř
- cukr
KL - Kávová lžička, PL - Polévková lžíce
Kachní rillettes – recept
Kachní stehna opláchneme, osušíme, osolíme, opepříme a dáme do pekáče. Přidáme koření a zalijeme vínem. Troubu rozehřejeme na 110 °C a přikrytá stehna pečeme asi 3 hodiny. Upečená stehna vytáhneme z pekáče a necháme vychladnout, šťávu se sádlem slejeme přes sítko a necháme vychladnout. Maso obereme z kostí a rozdělíme na jednotlivá vlákna.
Na části sádla zkaramelizujeme nakrájenou červenou cibulku s trochou cukru a smícháme ji s masem. Kachní rillettes můžeme naplnit do skleniček, zalít zbytkem sádla a uchovávat v lednici. Nebo je rovnou podáváme na opečeném chlebu s malými nakládanými okurkami cornichons.


Diskuse k receptu: 0 příspěvky.