vegetarián
dietní
pro děti
bezlepkové
bez laktózy
rychlovky
parní hrnec
Jiný typ
raw
vegan
těstoviny
luštěniny
maso
ryby
zvěřina
vnitřnosti
gril
hravé vaření
luxusní
alkohol
zavařování
na imunitu
sladké
sladké bez cukru
domácí pekárna
prasárny
Polévky
Zeleninová polévka v parním hrnci
Ingredience
- celer: 100 g
- cibule: 1 ks
- stroužky česneku: 2 ks
- mrkev: 1 ks
- petržel: 1 ks
- květák - růžičky: 5 ks
- brokolice - růžičky: 5 ks
- voda: 600 ml
- máslo: 2 PL
- bobkový list
- nové koření
- petrželová nať
- sůl
- pepř
KL - Kávová lžička, PL - Polévková lžíce
Zeleninová polévka v parním hrnci - recept
Všechnu zeleninu si načistíme, cibuli necháme vcelku. Celer, mrkev a petržel pokrájíme na malé kousky. V parním hrci rozehřeme máslo, na kterém lehce osmažíme celer, mrkev a petržel. Přidáme květák, cibuli a zalejeme zeleninu vodou. Osolíme, opepříme, přidáme bobkový list a pár kuliček nového koření. Polévku v uzavřeném parním hrnci vaříme 15 minut. Poté odekryjeme víko a hodíme do vývaru umytou brokolici. Vaříme v odekrytém hrnci asi 5 minut, dokud brokolice nezměkne. Neměla by být ale úplně rozvařená. Na závěr přidáme do polévky prolisovaný česnek a podle chuti přidáme sůl a pepř.
Zeleninovou polévku v parním hrnci podáváme s nasekanou čerstvou petrželovou natí.


Diskuse k receptu: 0 příspěvky.