bez laktózy
maso
Jiný typ
vegetarián
dietní
pro děti
raw
bezlepkové
vegan
rychlovky
těstoviny
luštěniny
ryby
zvěřina
vnitřnosti
gril
hravé vaření
luxusní
alkohol
zavařování
na imunitu
sladké
sladké bez cukru
domácí pekárna
parní hrnec
prasárny
Hlavní jídla
Kuřecí Kung Pao
Ingredience
- kuřecí prsa: 200 g
- sójová omáčka: 2 PL
- rýžové víno: 1 PL
- škrobová moučka: 1 PL
- jarní cibulka: 1 ks
- stroužky česneku: 2 ks
- nesolené arašídy: 4 PL
- zázvor: 1 KL
- chilli papričky (1: 1 ks
- olej
- sůl
- pepř
- Na zálivku:
- sójová omáčka: 3 PL
- rýžový ocet: 1 KL
- sezamový olej: 1 KL
- škrobová moučka: 1 KL
- voda: 1 PL
- třtinový cukr: špetka
KL - Kávová lžička, PL - Polévková lžíce
Kuřecí Kung Pao - recept
Kuřecí maso nakrájíme na kostičky a naložíme ho do marinády, kterou připravíme ze sójové omáčky, rýžového vína, škrobu, soli a pepře. Jarní cibulku nakrájíme na centimetrové kousky, česnek nadrobno, zázvor na tenké proužky a smícháme všechny ingredience na zálivku.
Na přípravu tohoto oblíbeného čínského jídla se nejlépe hodí pánev wok, ale můžeme použít jakoukoli hlubší pánev. Oleje nalijeme tolik, aby se v něm kuřecí maso osmažilo ze všech stran. Olej rozehřejeme, vložíme do něj maso a smažíme tak, aby kousky měly kolem sebe vytvořenou krustu, ale nikoli až dozlatova.
Olej slijeme, pánev ale necháme mastnou a necháme na ní orestovat nakrájené chilli papričky zbavené semínek. Přidáme jarní cibulku, česnek a zázvor, vrátíme maso, zalijeme zálivkou a 2 minuty smažíme při vysoké teplotě. Arašídy opražíme nasucho na pánvi, až se rozvoní a přidáme je do směsi úplně nakonec.
Kuřecí Kung Pao podáváme s rýží nebo nudlemi.
bez laktózy
maso


Diskuse k receptu: 0 příspěvky.