vegetarián
dietní
bezlepkové
vegan
bez laktózy
na imunitu
Jiný typ
pro děti
raw
rychlovky
těstoviny
luštěniny
maso
ryby
zvěřina
vnitřnosti
gril
hravé vaření
luxusní
alkohol
zavařování
sladké
sladké bez cukru
domácí pekárna
parní hrnec
prasárny
Pomazánky
Květáková pomazánka na způsob hummusu
Ingredience
- malý květák: 1 ks
- tahini pasta: 2 PL
- citrónová šťáva: 2 KL
- stroužky česneku: 1 ks
- olivový olej: 5 PL
- drcený kmín: 1 KL
- sůl
- pepř
- petrželka
- piniové oříšky
- sušené chilli
KL - Kávová lžička, PL - Polévková lžíce
Květáková pomazánka na způsob hummusu - recept
Květák rozdělíme na růžičky a odkrojíme tvrdý košťál. Růžičky smícháme s trochou olivového oleje, osolíme, opepříme, rozprostřeme na plech vyložený pečicím papírem a pečeme na 190 °C asi 35 - 40 minut. Během pečení květák 2x promícháme.
Květák necháme vychladnout, přemístíme ho do mixéru, přidáme tahini, citrón, prolisovaný česnek, olivový olej, kmín, trochu soli, pepře a rozmixujeme.
Před podáváním se květáková pomazánka na způsob hummusu doplní o nasucho opražené piniové oříšky, čerstvou petrželku a podle chuti můžeme přidat i chilli.
vegetarián
dietní
bezlepkové
bez laktózy
na imunitu


Diskuse k receptu: 0 příspěvky.