vegetarián
prasárny
Jiný typ
dietní
pro děti
raw
bezlepkové
vegan
rychlovky
těstoviny
luštěniny
bez laktózy
maso
ryby
zvěřina
vnitřnosti
gril
hravé vaření
luxusní
alkohol
zavařování
na imunitu
sladké
sladké bez cukru
domácí pekárna
parní hrnec
Hlavní jídla
Langoše
Ingredience
- 500 g hladké mouky
- 1 balíček droždí
- 1/2 lžičky soli
- 1/2 lžičky cukru
- 4 dl mléka
- olej
- kečup
- nastrouhaný sýr
- 1 stroužek česneku
KL - Kávová lžička, PL - Polévková lžíce
Langoše – recept
Do vlažného mléka rozdrobíme droždí, s cukrem. Kvásek necháme asi 5 minut odstát v teple. Do mouky přidáme sůl a dáme do mísy. Přidáme kvásek a ručně pořádně vypracujeme těsto. Těsto necháme asi 30 minut v teple kynout. Na pomoučeném vále vyválíme asi 2 cm široký plát, z kterého vykrojíme sklenici nebo hrnkem kolečka. Necháme ještě asi 10 minut kynout. Na pánvi rozpálíme vyšší vrstvu oleje a vkládáme nakynutá kolečka. Smažíme z obou stran dozlatova. Hotové langoše necháme na ubrousku odsát přebytečný olej, natřeme česnekem smíchaným s kečupem a posypeme nastrouhaným sýrem.
prasárny


Diskuse k receptu: 0 příspěvky.