Aktuálně pro vás máme 1900 receptů
Spektrum Zdraví
Zapnout notifikace
Zapněte si odběr notifikací a budete přímo na Vaše zařízení dostávat upozornění na nově přidané články do této rubriky.
recept na přání
Lilkové cannelloni Hlavní jídla
19. 06. 2020 Přečteno: 6207x

Lilkové cannelloni

Ingredience
- +
  • lilek: 2 ks
  • konzervovaná loupaná rajčata: 200 g
  • cibule: 1 ks
  • ricotta: 180 g
  • vejce: 1 ks
  • mozzarella: 50 g
  • česnek - stroužky: 1 ks
  • olivový olej
  • třtinový cukr: 1 KL
  • sušené oregano
  • citronová šťáva
  • pepř
  • sůl

KL - Kávová lžička, PL - Polévková lžíce

Stupeň zdravosti:
Zdravé, neuděláte chybu

Lilkové cannelloni - recept

Cibuli nakrájíme nadrobno. Rozehřejem trochu olivového oleje, na kterém cibuli orestujeme. Přidáme rajčata, která ochutíme solí, pepřem a lžičkou cukru. Na mírném plameni rajčatovou směs zredukujeme asi na polovinu. Trvá to zhruba 10 minut. Přidáme drcený česnek, oregáno a směs roprostřeme na dno zapékací mísy. 

Ricotuu smícháme s vejci, zakápneme citronovou šťávou, osolíme a opepříme. Důkladně promícháme. Lilek umyjeme a nakrájíme na tenké plátky. Lilkové plátky plníme ricottovou směsí a tvoříme rolky, které vložíme na rajčatovou směs do zapékací mísy. Rolky posypeme nastrouhanou mozzarellou. Vložíme do trouby rozehřáté na 180 °C a pečeme asi 30 minut

Hotové lilkové cannelloni můžeme ozdobit čerstvými bylinkami a podáváme je teplé. 

Hodnocení receptu:
Hodnotilo 0 lidí

Vytisknout stránku Stáhnout v PDF



Vložit komentář

Odesláním komentáře souhlasíte s pravidly diskuze.

Diskuse k receptu: 0 příspěvky.

Diskuse neobsahuje zatím žádný komentář. Buďte první!

Podobné recepty

zapecene-cannelloni-s-mletym-masem.jpg Hlavní jídla

Zapečené cannelloni s mletým masem

Šalotku a česnek nakrájíme nadrobno, sýr nastrouháme. Na troše oleje necháme zesklovatět šalotku, přidáme česnek, po 1 minutě mleté maso, které vařečkou rozdělíme a necháme orestovat. Přidáme oregano, tymián,…

Tip na recept

Džem z rynglí

Džem z rynglí

Ryngle omyjeme, zbavíme stopek a pecek, dáme do hrnce a krátce povaříme. V misce smícháme pektin se 4 lžičkami cukru, přidáme ho k rynglím a 5 minut povaříme. Dosypeme zbytek cukru (můžeme dát méně i více,…

DOBRÝ KONTAKT K TÉMATU

POSLEDNÍ KOMENTÁŘE U ČLÁNKŮ

  • Rituál na přivolání zdraví

    Dobrý den paní Margito,<br> mohu tento rituál použít i v případě, že dotyčná nemocná není přítomna? Leží totiž v ...

  • Zelený čaj

    S tím mohu jedině souhlasit. Zelený čaj je opravdu skvělá věc. Mám ho osobně raději než kávu i když obojí má s...

  • Únava, vyčerpání a málo…

    Potraviny dělají hodně, nicméně hodně lidí v dnešní době úplně zapomnělo odpočívat. Technologie náš svět roztá...

Ovlivňuje bydlení naše duševní zdraví?

Ovlivňuje bydlení naše duševní zdraví?

Skvělý článek, který připomíná, jak zásadní je prostředí, ve kterém žijeme, pro naše duševní zdraví. Právě v d...

Hodí se tepelné čerpadlo do starého domu?
Hodí se tepelné čerpadlo do starého domu?

Když jsme řešili vytápění našeho starého domu, tepelné čerpadlo bylo jednou z možností . :) Nakonec jsme šli d...

Doporučené recepty

Špagety amatriciana

Hlavní jídla: Špagety amatriciana

Slaninu (guanciale) nakrájíme na tenké plátky, v pánvi rozehřejeme olivový olej. Na silném ohni krátce orestujeme…

Kachna na pomerančích

Hlavní jídla: Kachna na pomerančích

Kachnu zbavíme přebytečné tučné kůže na krajích, omyjeme, osušíme papírovou utěrkou, potřeme olejem a důkladně…

Houbová smaženice

Předkrmy a chuťovky: Houbová smaženice

Houby očistíme a nakrájíme na menší kousky. V pánvi rozpálíme máslo, opečeme najemno nakrájenou cibuli a ke konci…

Pomazánka z kuřecího masa

Pomazánky: Pomazánka z kuřecího masa

Kousky upečeného masa natrháme do misky, cibuli nakrájíme na malé kostičky a na oleji necháme zesklovatět, potom…