bezlepkové
bez laktózy
maso
Jiný typ
vegetarián
dietní
pro děti
raw
vegan
rychlovky
těstoviny
luštěniny
ryby
zvěřina
vnitřnosti
gril
hravé vaření
luxusní
alkohol
zavařování
na imunitu
sladké
sladké bez cukru
domácí pekárna
parní hrnec
prasárny
Hlavní jídla
Lilkové závitky
Ingredience
- mleté hovězí maso: 250 g
- konzerva loupaných rajčat: 1 ks
- cibule: 1 ks
- lilky: 2 ks
- třtinový cukr: 1 KL
- bílé víno: 50 ml
- parmazán
- petrželka
- olivový olej
- sůl
- pepř
KL - Kávová lžička, PL - Polévková lžíce
Lilkové závitky – recept
Lilek nakrájíme na tenké plátky, které z obou stran osolíme a necháme vypotit, abychom se zbavili hořkosti. Jakmile je lilek vypocený, omyjeme ho, osušíme papírovou utěrkou, na grilovací pánvi osmažíme a necháme vychládnout.
Na rozehřátém olivovém oleji orestujeme cibulku, přidáme maso a necháme zatáhnout. Dále přidáme loupaná rajčata a zalejeme bílým vínem. Přisypeme třtinový cukr, osolíme a opepříme. Maso necháme v omáčce dusit, aby změklo. Pak přisypeme petrželku.
Na lilek klademe vytvořenou masovou směs, kterou zasypeme parmazánem. Každý lilek opatrně zarolujeme, aby vznikly lilkové závitky. Ty pak jeden po druhém klademe do zapékací mísy a necháme dopéct v troubě vyhřáté na 190 °C asi 10 minut dozlatova.
bezlepkové
bez laktózy
maso


Diskuse k receptu: 0 příspěvky.