vegetarián
bezlepkové
rychlovky
Jiný typ
dietní
pro děti
raw
vegan
těstoviny
luštěniny
bez laktózy
maso
ryby
zvěřina
vnitřnosti
gril
hravé vaření
luxusní
alkohol
zavařování
na imunitu
sladké
sladké bez cukru
domácí pekárna
parní hrnec
prasárny
Ostatní
Okurkové tzatziki
Ingredience
- salátová okurka {75} g
- citrónová šťáva {0,5} KL
- řecký jogurt {100} g
- olivový olej {1} KL
- kopr
KL - Kávová lžička, PL - Polévková lžíce
Okurkové tzatziki – recept
Okurky omyjeme a očistíme a nastrouháme na struhadle najemno. Řecký jogurt si přendáme do středně velké mísy, přimícháme k němu citronovou šťávu, olivový olej a promícháme. Dochutíme solí a pepřem, přidáme prolisovaný česnek. Jakmile máme řecký jogurt takto ochucený, můžeme se pustit do přípravy okurků. Papírovými ubrousky z nastrouhané okurky vymačkáme co nejvíce vody. Jakmile jsou okurky osušené, přidáme je do jogurtu a promícháme. Můžeme posypat koprem.
Před servírováním okurkové tzatziki uložíme do lednice, kde je necháme nejméně hodinu vychladit.
Pokud nemáme k dispozici originální řecký jogurt, můžeme smícháním klasického bílého jogurtu s tvarohem. Poměr se odvíjí od toho, jak řídký bude samotný tvaroh – čím řidší, tím méně ho musíme ředit bílým jogurtem. Okurkové tzatziki se hodí jako příloha ke grilovaným masitým pokrmům jako je gyros.


Diskuse k receptu: 0 příspěvky.