Aktuálně pro vás máme 1900 receptů
Spektrum Zdraví
Zapnout notifikace
Zapněte si odběr notifikací a budete přímo na Vaše zařízení dostávat upozornění na nově přidané články do této rubriky.
recept na přání
Paella s mořskými plody Hlavní jídla
25. 09. 2017 Přečteno: 2152x

Paella s mořskými plody

Ingredience
- +
  • krevety: 10 ks 
  • slávky: 200 g  
  • kalamáry: 100 g  
  • rajčata: 2 ks  
  • rýže: 300 g  
  • rybí nebo zeleninový vývar: 800 ml  
  • olivový olej
  • šafrán 
  • sůl 
  • pepř
  • citron
  • petrželka

KL - Kávová lžička, PL - Polévková lžíce

Stupeň zdravosti:
Méně dietní, ale chutné

Paella s mořskými plody - recept

Rajčata nakrojíme na špičce do kříže, spaříme horkou vodou, oloupeme a nakrájíme. Kalamáry nakrájíme na kolečka a na troše oleje orestujeme. Po chvíli přidáme syrovou rýži, kterou krátce osmahneme. Když rýže zesklovatí, přidáme rajčata a vývar. Vaříme 20 až 30 minut, zpočátku na prudkém, později na mírném ohni. Zhruba 10 minut před koncem vaření do směsi přidáme špetku šafránu.

Na rozpálený olivový olej dáme orestovat krevety z každé strany asi 3 minuty. Paella s mořskými plody bude zajímavější, když některé krevety před smažením vyloupeme a jiné necháme v celku. Opečené krevety uchováváme v teple. 

Slávky uvaříme ve vodě nebo ve vývaru, dokud se neotevřou. Z čerstvých slávek vaříme pouze ty zavřené, ty, které se po uvaření neotevřou, vyhodíme. Uvařené slávky scedíme a společně s opečenými krevetami je položíme na hotovou paellu. 

Paellu s mořskými plody můžeme dochutit trochou citronové šťávy a nasekanou petrželkou.

Hodnocení receptu:
Hodnotilo 0 lidí

Vytisknout stránku Stáhnout v PDF



Vložit komentář

Odesláním komentáře souhlasíte s pravidly diskuze.

Diskuse k receptu: 0 příspěvky.

Diskuse neobsahuje zatím žádný komentář. Buďte první!

Podobné recepty

slavky-s-rajcatovou-omackou.jpg Hlavní jídla

Slávky s rajčatovou omáčkou

Slávky nejprve důkladně očístíme a namočíme do vody asi na 10 minut. Poté slávky slijeme a přebereme. Vaříme pouze ty, které jsou uzavřené.  V hrnci si rozehřejeme olivový olej a orestujeme na něm šalotky,…

Tip na recept

Plněný perník

Plněný perník

Ze surovin vypracujeme těsto, které necháme 2 hodiny odležet v chladu.  Těsto si rozdělíme na 3 díly a rozválíme je na pruhy. Každý pruh těsta potřeme dle potřeby povidly a nasekanými vlašskými ořechy. Okraje…

DOBRÝ KONTAKT K TÉMATU

POSLEDNÍ KOMENTÁŘE U ČLÁNKŮ

  • Rituál na přivolání zdraví

    Dobrý den paní Margito,<br> mohu tento rituál použít i v případě, že dotyčná nemocná není přítomna? Leží totiž v ...

  • Zelený čaj

    S tím mohu jedině souhlasit. Zelený čaj je opravdu skvělá věc. Mám ho osobně raději než kávu i když obojí má s...

  • Únava, vyčerpání a málo…

    Potraviny dělají hodně, nicméně hodně lidí v dnešní době úplně zapomnělo odpočívat. Technologie náš svět roztá...

Ovlivňuje bydlení naše duševní zdraví?

Ovlivňuje bydlení naše duševní zdraví?

Skvělý článek, který připomíná, jak zásadní je prostředí, ve kterém žijeme, pro naše duševní zdraví. Právě v d...

Hodí se tepelné čerpadlo do starého domu?
Hodí se tepelné čerpadlo do starého domu?

Když jsme řešili vytápění našeho starého domu, tepelné čerpadlo bylo jednou z možností . :) Nakonec jsme šli d...

Doporučené recepty

Profiterol

Dezerty: Profiterol

Odpalované těsto připravíme tak, že vodu s máslem zahřejeme v hrnci. Když začne voda vřít, přidáme prosátou mouku…

Krémová cizrnová polévka

Polévky: Krémová cizrnová polévka

Cizrnu namočíme den předem do studené vody, vodu vyměníme a cizrnu uvaříme doměkka. V hrnci na troše oleje necháme…

Indický dhál z červené čočky

Hlavní jídla: Indický dhál z červené čočky

Čočku propláchneme a uvaříme doměkka (asi 20 minut). Rajčata nařízneme do kříže, spaříme vroucí vodou a oloupeme.…

Kuskus se zeleninou

Hlavní jídla: Kuskus se zeleninou

Lilek nakrájíme na kostičky, posolíme a necháme 20 minut "vypotit". Opláchneme a osušíme papírovou utěrkou. Kuskus…