bezlepkové
bez laktózy
maso
Jiný typ
vegetarián
dietní
pro děti
raw
vegan
rychlovky
těstoviny
luštěniny
ryby
zvěřina
vnitřnosti
gril
hravé vaření
luxusní
alkohol
zavařování
na imunitu
sladké
sladké bez cukru
domácí pekárna
parní hrnec
prasárny
Hlavní jídla
Pekingská kachna
Ingredience
- kachna: 500 g
- hoisin omáčka: 40 ml
- med: 1 PL
- cukr moučka: 2 PL
- sezamový olej: 1 KL
- sójová omáčka: 1 KL
KL - Kávová lžička, PL - Polévková lžíce
Pekingská kachna – recept
Kachnu očistíme, přelijeme horkou vodou, osušíme, smícháme med a sójovou omáčku s trochou vody a potřeme kachnu ze všech stran. Necháme hodinu odležet v pokojové teplotě. Na pánvi rozpálíme sezamový olej, přidáme hoisin omáčku, cukr a vroucí vodu (na 500 g masa 500 ml vody) a asi 3 minuty na mírném ohni povaříme, aby nám omáčka zhoustla. Necháme vychladnout a dáme do lednice. Kachnu dáme do předehřáté trouby na 190 °C a pečeme asi 30 minut, poté ji obrátíme a pečeme dalších 20 minut, zase obrátíme, pečeme tak dlouho, dokud nemá kachna křupavou kůži. Upečenou kachnu necháme 10 minut vychladnout.


Diskuse k receptu: 0 příspěvky.