vegetarián
dietní
bezlepkové
na imunitu
Jiný typ
pro děti
raw
vegan
rychlovky
těstoviny
luštěniny
bez laktózy
maso
ryby
zvěřina
vnitřnosti
gril
hravé vaření
luxusní
alkohol
zavařování
sladké
sladké bez cukru
domácí pekárna
parní hrnec
prasárny
Pomazánky
Pomazánka z pečeného česneku
Ingredience
- česnek – palice: 2 ks
- žervé: 200 g
- sůl
- pepř
- olivový olej
KL - Kávová lžička, PL - Polévková lžíce
Pomazánka z pečeného česneku – recept
Troubu předehřejeme na 200 °C. Z palic česneku odřízneme špičku a rozřízneme je příčně napůl. Nachystáme si čtverce alobalu, na které půlky česnekových palic položíme řezem nahoru, osolíme je, opepříme, zakápneme olivovým olejem a každou zabalíme zvlášť do alobalu. Česnekové balíčky vložíme na plech do předehřáté trouby a pečeme asi 60 minut.
Hotové balíčky opatrně pootevřeme a necháme česnek vychladnout. Lžičkou vydlabeme jednotlivé stroužky česneku do mísy, přidáme žervé nebo jiný čerstvý sýr, vše důkladně promícháme a podle chuti dodáme sůl, pepř a olivový olej (případně i jiné koření či bylinky podle chuti).
Pomazánka z pečeného česneku je stravitelnější než z česneku čerstvého. Podáváme ji na čerstvém nebo opečeném pečivu.


Diskuse k receptu: 0 příspěvky.