maso
luxusní
prasárny
Jiný typ
vegetarián
dietní
pro děti
raw
bezlepkové
vegan
rychlovky
těstoviny
luštěniny
bez laktózy
ryby
zvěřina
vnitřnosti
gril
hravé vaření
alkohol
zavařování
na imunitu
sladké
sladké bez cukru
domácí pekárna
parní hrnec
Hlavní jídla
Hovězí loupaná plec
Ingredience
- hovězí loupaná plec: 400 g
- hovězí vývar: 500 ml
- mrkev: 1 ks
- petržel: 1 ks
- cibule: 1 ks
- rajčatový protlak: 15 g
- loupaná rajčata: 100 g
- hřebíček: 3 ks
- celá skořice: 1 ks
- perníkové koření: 1 KL
- máslo
- sůl
- pepř
KL - Kávová lžička, PL - Polévková lžíce
Hovězí loupaná plec – recept
Hovězí loupanou plec očistíme, osolíme, opepříme a zprudka na pánvi zatáhneme. Do výpeku přidáme máslo, na kterém orestujeme očištěnou a na malé kostky nakrájenou zeleninu (mrkev, petržel, cibuli, rajčata). Přidáme rajčatový protlak, loupaná rajčata z plechovky, hřebíček, skořici a pár minut restujeme. Poté zalejeme vývarem a přivedeme k varu. Hrnec z plotny odstavíme. Vložíme do něj zpět maso, přidáme perníkové koření.
Poté dáme maso do trouby vyhřáté na 100 °C, kde maso pod poklicí pečeme asi 8 hodin. Poté zvýšíme teplotu na 150 °C a pečeme odekryté asi 30 minut. Maso vyjmeme a omáčku přecedíme přes cedník. Poté ji v hrnci redukujeme na požadovanou konzistenci. Na závěr omáčku dochutíme solí, pepřem případně perníkovým kořením a máslem na zjemnění.
Hovězí loupaná plec skvěle chutná s glazovanou karotkou, bramborami nebo těstovinami.
maso
luxusní
prasárny


Diskuse k receptu: 0 příspěvky.