Aktuálně pro vás máme 1900 receptů
Spektrum Zdraví
Zapnout notifikace
Zapněte si odběr notifikací a budete přímo na Vaše zařízení dostávat upozornění na nově přidané články do této rubriky.
recept na přání
Hovězí líčka na víně Hlavní jídla
09. 03. 2018 Přečteno: 7982x

Hovězí líčka na víně

Ingredience
- +
  • hovězí líčka: 350 g
  • suché červené víno: 300 ml
  • hovězí vývar: 200 ml
  • mrkev: 1 ks
  • petržel: 1 ks
  • malý celer: 1 ks
  • šalotka: 1 ks
  • stroužky česneku: 1 ks
  • rajčatové pyré: 1 PL
  • celý pepř: 4 ks
  • nové koření: 2 ks
  • bobkový list: 1 ks
  • rozmarýn: 1 KL
  • tymián: 1  KL
  • olivový olej
  • sůl
  • pepř

KL - Kávová lžička, PL - Polévková lžíce

Stupeň zdravosti:
Zlatá střední cesta

Hovězí líčka na víně – recept

Hovězí líčka očistíme, osolíme a opepříme. Pokud v jídle nechceme tučné části, vyřízneme je, ale nevyhazujeme. Přidáme je při vaření k masu, neboť právě díky nim bude mít omáčka sílu. V nádobě, která bude moci později i do trouby, rozehřejeme olej a líčka na něm zprudka orestujeme ze všech stran dohněda. Odložíme je na teplé místo a do stejné pánve dáme orestovat nadrobno nakrájenou šalotku, na kostičky nakrájenou kořenovou zeleninu, po chvíli přidáme česnek. Dále přidáme veškeré koření, krátce orestujeme, přidáme rajčatové pyré, vrátíme líčka, osolíme, opepříme a zalijeme vínem. 

Jakmile se vyvaří alkohol, přilijeme horký vývar, přikryjeme a dáme do trouby na 150 °C na přibližně 1,5 - 2 hodiny. Vyndáme maso a omáčku rozmixujeme nebo propasírujeme přes sítko. Podle chuti osolíme a opepříme. 

Hovězí líčka na víně podáváme s bramborovou kaší

Hodnocení receptu:
Hodnotilo 6 lidí

Vytisknout stránku Stáhnout v PDF



Vložit komentář

Odesláním komentáře souhlasíte s pravidly diskuze.

Diskuse k receptu: 0 příspěvky.

Diskuse neobsahuje zatím žádný komentář. Buďte první!

Podobné recepty

hovezi-loupana-plec.jpg Hlavní jídla

Hovězí loupaná plec

Hovězí loupanou plec očistíme, osolíme, opepříme a zprudka na pánvi zatáhneme. Do výpeku přidáme máslo, na kterém orestujeme očištěnou a na malé kostky nakrájenou zeleninu (mrkev, petržel, cibuli, rajčata).…

plnene-hovezi-zavitky.jpg Hlavní jídla

Plněné hovězí závitky

Hovězí plátky naklepeme na tenko a z obou stran osolíme a opepříme. Na pánvi necháme v troše oleje rozpustit máslo a připravíme na něm osolená a opepřená míchaná vajíčka tak, aby byla krémová. Jak na to, se…

hovezi-jatra-na-cibulce.jpg Hlavní jídla

Hovězí játra na cibulce

Hovězí játra zbavíme blan, omyjeme, osušíme a nakrájíme na nudličky. Na sádle osmažíme na proužky nakrájenou cibuli, přidáme játra, krátce orestujeme, zaprášíme moukou, promícháme a zalijeme horkým vývarem.…

hovezi-na-pepri.jpg Hlavní jídla

Hovězí na pepři

Maso omyjeme, zbavíme blanek a nakrájíme na kostky, cibuli nakrájíme nadrobno. V hlubší pánvi nebo hrnci rozehřejeme sádlo a orestujeme na něm cibuli. Přidáme maso, necháme ze všech stran orestovat dotmava,…

Tip na recept

Třešňová marmeláda

Třešňová marmeláda

Třešně omyjeme, zbavíme stopek, pecek a rozmixujeme tyčovým mixérem. Směs dáme do hrnce a krátce povaříme. V misce smícháme pektin se 4 lžičkami cukru, přidáme ho k třešním a 5 minut povaříme. Dosypeme zbytek…

DOBRÝ KONTAKT K TÉMATU

POSLEDNÍ KOMENTÁŘE U ČLÁNKŮ

  • Rituál na přivolání zdraví

    Dobrý den paní Margito,<br> mohu tento rituál použít i v případě, že dotyčná nemocná není přítomna? Leží totiž v ...

  • Zelený čaj

    S tím mohu jedině souhlasit. Zelený čaj je opravdu skvělá věc. Mám ho osobně raději než kávu i když obojí má s...

  • Únava, vyčerpání a málo…

    Potraviny dělají hodně, nicméně hodně lidí v dnešní době úplně zapomnělo odpočívat. Technologie náš svět roztá...

Ovlivňuje bydlení naše duševní zdraví?

Ovlivňuje bydlení naše duševní zdraví?

Skvělý článek, který připomíná, jak zásadní je prostředí, ve kterém žijeme, pro naše duševní zdraví. Právě v d...

Hodí se tepelné čerpadlo do starého domu?
Hodí se tepelné čerpadlo do starého domu?

Když jsme řešili vytápění našeho starého domu, tepelné čerpadlo bylo jednou z možností . :) Nakonec jsme šli d...

Doporučené recepty

Španělský ptáček

Hlavní jídla: Španělský ptáček

Hovězí roštěnou naklepeme, jemně osolíme, opepříme a potřeme dijonskou hořčicí. Na každý plátek masa položíme…

Rebarborová buchta

Dezerty: Rebarborová buchta

Rebarborový stonek zbavíme horních listů a spodní tvrdé části, celý stonek oloupeme. Připravenou rebarboru…

Vepřové v kapustě

Hlavní jídla: Vepřové v kapustě

Vepřové maso nakrájíme na menší kostky, cibuli, česnek a slaninu nadrobno, kapustu zbavenou tvrdých částí na…