

























Hovězí na pepři
Ingredience
- hovězí přední: 400 g
- hovězí vývar: 300 ml
- cibule: 1 ks
- sádlo: 1 PL
- hladká mouka: 1 KL
- kmín
- mletý pepř
- celý pepř
- sůl
KL - Kávová lžička, PL - Polévková lžíce
KL - Kávová lžička, PL - Polévková lžíce
Maso omyjeme, zbavíme blanek a nakrájíme na kostky, cibuli nakrájíme nadrobno. V hlubší pánvi nebo hrnci rozehřejeme sádlo a orestujeme na něm cibuli. Přidáme maso, necháme ze všech stran orestovat dotmava, dále přisypeme kmín, mletý i celý pepř podle chuti, a podlijeme třetinou horkého vývaru. Hovězí na pepři dusíme asi 30 minut, až se vydusí tekutina, zaprášíme maso moukou, opražíme a zalijeme zbylým vývarem. Dále dusíme asi 20 minut doměkka a podle chuti dosolíme a dopepříme.
Hovězí na pepři podáváme s dušenou rýží, vařenými bramborami nebo těstovinami.
Vytisknout stránku Stáhnout v PDF
Hovězí loupanou plec očistíme, osolíme, opepříme a zprudka na pánvi zatáhneme. Do výpeku přidáme máslo, na kterém orestujeme očištěnou a na malé kostky nakrájenou zeleninu (mrkev, petržel, cibuli, rajčata).…
Hovězí plátky naklepeme na tenko a z obou stran osolíme a opepříme. Na pánvi necháme v troše oleje rozpustit máslo a připravíme na něm osolená a opepřená míchaná vajíčka tak, aby byla krémová. Jak na to, se…
Hovězí játra zbavíme blan, omyjeme, osušíme a nakrájíme na nudličky. Na sádle osmažíme na proužky nakrájenou cibuli, přidáme játra, krátce orestujeme, zaprášíme moukou, promícháme a zalijeme horkým vývarem.…
Hovězí líčka očistíme, osolíme a opepříme. Pokud v jídle nechceme tučné části, vyřízneme je, ale nevyhazujeme. Přidáme je při vaření k masu, neboť…
Krůtí krk, polovinu mrkve, koření a snítku tymiánu vložíme do hrnce, zalijeme studenou vodou, přivedeme k varu a necháme při mírné teplotě vařit 2 hodiny. Pro malé děti polévku nesolíme, pro větší můžeme…
DOBRÝ KONTAKT K TÉMATU
POSLEDNÍ KOMENTÁŘE U ČLÁNKŮ
Dobrý den paní Margito,<br> mohu tento rituál použít i v případě, že dotyčná nemocná není přítomna? Leží totiž v ...
S tím mohu jedině souhlasit. Zelený čaj je opravdu skvělá věc. Mám ho osobně raději než kávu i když obojí má s...
Potraviny dělají hodně, nicméně hodně lidí v dnešní době úplně zapomnělo odpočívat. Technologie náš svět roztá...
Skvělý článek, který připomíná, jak zásadní je prostředí, ve kterém žijeme, pro naše duševní zdraví. Právě v d...
Když jsme řešili vytápění našeho starého domu, tepelné čerpadlo bylo jednou z možností . :) Nakonec jsme šli d...
Na pánvičce smícháme rozehřátý olej se sójovou omáčkou, medem, kari kořením, solí a pepřem dle chuti. Zamícháme,…
Do misky nalijeme vlažné mléko, přisypeme cukr a rozdrobíme kvasnice. Přikryjeme utěrkou a necháme vzejít kvásek…
Z droždí, špetky cukru a teplé vody uděláme kvásek, který necháme vykynout. K mouce smíchanou se solí přidáme…
Kysané zelí scedíme, vložíme do hrnce, zalijeme vodou, aby bylo ponořené a vaříme doměkka. Brambory oloupeme,…
Diskuse k receptu: 0 příspěvky.