vegetarián
bezlepkové
bez laktózy
Jiný typ
dietní
pro děti
raw
vegan
rychlovky
těstoviny
luštěniny
maso
ryby
zvěřina
vnitřnosti
gril
hravé vaření
luxusní
alkohol
zavařování
na imunitu
sladké
sladké bez cukru
domácí pekárna
parní hrnec
prasárny
Ostatní
Teriyaki omáčka
Ingredience
- kvalitní sójová omáčka: 250 g
- rýžové víno: 150 ml
- rýžový ocet: 2 PL
- cukr: 60 g
- sezamový olej: 1 KL
- česnek - stroužky: 1
- malý kousek strouhaného zázvoru
- špetka nadrcených chilli papriček
- pepř
KL - Kávová lžička, PL - Polévková lžíce
Teriyaki omáčka – recept
Rýžové víno přivedeme v hrnci k varu, ubereme teplotu na polovinu a necháme vařit asi 10 minut. Poté přidáme sójovou omáčku, špetku chilli papriček, rýžový ocet, sezamový olej, cukr, zázvor, česnek a pepř. Po rozpuštění cukru vaříme ještě 5 minut. Nalijeme do připravené sklenice a skladujeme v lednici.
bezlepkové
bez laktózy


Diskuse k receptu: 0 příspěvky.