dietní
bezlepkové
bez laktózy
maso
Jiný typ
vegetarián
pro děti
raw
vegan
rychlovky
těstoviny
luštěniny
ryby
zvěřina
vnitřnosti
gril
hravé vaření
luxusní
alkohol
zavařování
na imunitu
sladké
sladké bez cukru
domácí pekárna
parní hrnec
prasárny
Hlavní jídla
Thajské kari
Ingredience
- kuřecí prsa: 250 g
- menší lilek: 1 ks
- mrkev: 1 ks
- mladé hráškové lusky - hrst: 1 ks
- červená kari pasta: 1 PL
- kuřecí vývar: 250 ml
- kokosové mléko: 200 ml
- rybí omáčka: 1 PL
- nastrouhaný zázvor: 1 cm
- třtinový cukr: 1 PL
- chilli paprička: 1 ks
- limetková šťáva: 1 PL
- olej: 1 PL
- thajská bazalka: 1 PL
- čerstvý koriandr: 1 PL
- kousek citrónové trávy
KL - Kávová lžička, PL - Polévková lžíce
Thajské kari - recept
Kuřecí maso nakrájíme na nudličky, lilek na kostky, mrkev na kolečka nebo nudličky, citrónovou trávu, chilli nadrobno, vývar ohřejeme. Ve woku nebo hlubší pánvi necháme rozehřát olej a krátce na něm orestujeme červenou kari pastu, chilli papričku, zázvor a citrónovou trávu. Přidáme kuřecí maso a necháme ze všech stran zatáhnout. Přilijeme vývar, kokosové mléko, rybí omáčku, limetkovou šťávu a podle chuti třtinový cukr. Společně povaříme 4 minuty, přidáme mrkev a lilek a povaříme další asi 3 minuty. Nakonec přidáme hráškové lusky, nadrobno nakrájenou bazalku a koriandr a povaříme opět asi 3 minuty.
Thajské kari se podává s jasmínovou rýží.
dietní
bezlepkové
bez laktózy
maso


Diskuse k receptu: 0 příspěvky.