vegetarián
Jiný typ
dietní
pro děti
raw
bezlepkové
vegan
rychlovky
těstoviny
luštěniny
bez laktózy
maso
ryby
zvěřina
vnitřnosti
gril
hravé vaření
luxusní
alkohol
zavařování
na imunitu
sladké
sladké bez cukru
domácí pekárna
parní hrnec
prasárny
Hlavní jídla
Vareniky
Ingredience
- hladká mouka: 250 g
- malé vejce: 1 ks
- teplé mléko - hrnek
- brambory: 500 g
- tvaroh: 125 g
- pažitka
- cibule: 1 ks
- zakysaná smetana
KL - Kávová lžička, PL - Polévková lžíce
Vareniky - recept
Mouku smícháme se špetkou soli, vytvoříme důlek, do kterého rozklepneme vejce, po částech přidáváme mléko a propracujeme hladké těsto. Uvařené brambory rozmačkáme, smícháme s tvarohem, nadrobno nakrájenou pažitkou a trochou soli. Těsto na pomoučené ploše rozválíme na tenkou placku a skleničkou vykrájíme kolečka. Doprostřed koleček dáme trochu vychladlé bramborové náplně, těsto přehneme.
Vareniky vkládáme do vroucí osolené vody a zamícháme, aby se nelepily ke dnu. jakmile vyplavou na hladinu, vaříme ještě 2 minuty. Podáváme posypané osmaženou cibulkou a se zakysanou smetanou.


Diskuse k receptu: 0 příspěvky.