

























Vepřová pečeně
Ingredience
- vepřová krkovice nebo plecko: 400 g
- cibule: 1 ks
- česnek - stroužky: 1
- kmín
- sůl
- pepř
KL - Kávová lžička, PL - Polévková lžíce
KL - Kávová lžička, PL - Polévková lžíce
Maso omyjeme, osušíme, osolíme, opepříme a okmínujeme. Cibuli nakrájíme nadrobno a přisypeme do pekáče k masu. Přidáme také česnek utřený se solí. Podlijeme vodou a pečeme asi 90 minut na 180 °C, dokud vepřová pečeně nezměkne. Nejdříve pečeme zakrytou, poté odkryjeme a necháme maso zrůžovět. V průběhu pečení maso obracíme nebo přeléváme vypečenou šťávou. Podle potřeby také podléváme vlažnou vodou.
Jakmile je maso upečené, vyjmeme ho z pekáče a šťávu zredukujeme. Vepřová pečeně se podává nakrájená na plátky, přelitá výpekem. Jako příloha se hodí houskový nebo bramborový knedlík, přidat můžeme také špenát nebo dušené zelí.
Vytisknout stránku Stáhnout v PDF
Troubu rozehřejeme na 180 °C. Špagety uvaříme v osolené vodě al dente. Papriky s rajčaty očistíme a dáme asi na 30 minut do trouby. Poté je zabalíme do igelitového sáčku, kde je necháme asi 10 minut. Z paprik…
Očištěné filety ze pstruha potřeme pestem z medvědího česneku, osolíme, opepříme a zakápneme citronovou šťávou. Necháme asi 15 minut odležet. Na pánvi rozehřejeme máslo a pstruha na něm opečeme. Kůže by měla…
Těstoviny uvaříme podle návodu na obalu al dente. Cibuli nakrájíme nadrobno a orestujeme ji na oleji. Přidáme hovězí mleté maso, osolíme a opepříme. Až se maso zatáhne, přihodíme do pánve nastrouhanou mrkev.…
Kapra rozřízneme ostrým nožem v břišní části, odstraníme vnitřnosti, případně i odřízneme hlavu, ale můžeme ji ponechat. Rybu oplácheme a pečlivě…
Nejprve si do menšího hrnce vlijte plnotučné mléko a vložte do něj nasekané lístky máty peprné. Také přisypte krupicový cukr, pečlivě promíchejte a nechte zahřívat na mírnějším plamenu (mléko by se nemělo…
DOBRÝ KONTAKT K TÉMATU
POSLEDNÍ KOMENTÁŘE U ČLÁNKŮ
Dobrý den paní Margito,<br> mohu tento rituál použít i v případě, že dotyčná nemocná není přítomna? Leží totiž v ...
S tím mohu jedině souhlasit. Zelený čaj je opravdu skvělá věc. Mám ho osobně raději než kávu i když obojí má s...
Potraviny dělají hodně, nicméně hodně lidí v dnešní době úplně zapomnělo odpočívat. Technologie náš svět roztá...
Skvělý článek, který připomíná, jak zásadní je prostředí, ve kterém žijeme, pro naše duševní zdraví. Právě v d...
Když jsme řešili vytápění našeho starého domu, tepelné čerpadlo bylo jednou z možností . :) Nakonec jsme šli d...
Rychlý tuňákový salát plný bílkovin.
Cibuli nasekáme na jemno a zlehka opečeme na másle. Vejce vyšleháme se smetanou, solí a pepřem a přidáme do pánve.…
Na pánvi rozpustíme máslo a orestujeme na něm na čtvrtky nakrájené očištěné žampiony. Jakmile začnou zlátnout,…
Tuňáka i s olejem rozmačkáme vidličkou, cibuli a pažitku nakrájíme nadrobno. Smícháme tuňáka, cibuli, pažitku,…
Diskuse k receptu: 0 příspěvky.