

























Vepřové medailonky z panenky s anglickou slaninou
Ingredience
- vepřová panenka: 400 g
- anglická slanina: 80 g
- rozmarýn: 1 PL
- stroužky česneku: 1 ks
- olej: 1 PL
- sůl
- pepř
KL - Kávová lžička, PL - Polévková lžíce
KL - Kávová lžička, PL - Polévková lžíce
Maso nakrájíme na špalíčky asi 4 cm vysoké, osolíme, opepříme a obalíme do plátků slaniny. Pod slaninu dáme pár jehliček rozmarýnu. Česnek nakrájíme na plátky. V pánvi rozehřejeme trochu oleje (nemusí být moc, protože slanina ještě pustí tuk), orestujeme na něm česnek asi 1 minutu a odstraníme ho z pánve. Česnek slouží pouze k ochucení oleje, na kterém se bude připravovat maso. Medailonky zprudka opečeme ze všech stran, přibližně 3 minuty z každé strany podle tloušťky masa. Chceme-li mít vepřové medailonky z panenky pořádně propečené, necháme je opékat ještě o 1 - 2 minuty déle.
Vepřové medailonky z panenky s anglickou slaninou se hodí k opečeným bramborám, které můžete připravit v oleji zbylém po opékání masa - díky tomu budou krásně vonět. Skvěle se hodí jako příloha také opečné fazolové lusky, které rovněž můžeme zabalit do plátku slaniny.
Vytisknout stránku Stáhnout v PDF
Vejce uvaříme natvrdo, hermelín rozmačkáme vidličkou a promícháme s přírodním sýrem. Vychladlé vejce do pomazánky nastrouháme, přidáme nadrobno nakrájenou šunku, prolisovaný česnek, trochu soli a pepře a podle…
DOBRÝ KONTAKT K TÉMATU
POSLEDNÍ KOMENTÁŘE U ČLÁNKŮ
Dobrý den paní Margito,<br> mohu tento rituál použít i v případě, že dotyčná nemocná není přítomna? Leží totiž v ...
S tím mohu jedině souhlasit. Zelený čaj je opravdu skvělá věc. Mám ho osobně raději než kávu i když obojí má s...
Potraviny dělají hodně, nicméně hodně lidí v dnešní době úplně zapomnělo odpočívat. Technologie náš svět roztá...
Skvělý článek, který připomíná, jak zásadní je prostředí, ve kterém žijeme, pro naše duševní zdraví. Právě v d...
Když jsme řešili vytápění našeho starého domu, tepelné čerpadlo bylo jednou z možností . :) Nakonec jsme šli d...
Houby očistíme, nakrájíme na kousky a spolu s nadrobno nakrájenou cibulí podusíme na másle 15 minut. Zakysanou…
Cizrnu neboli římský hrách si musíme nachystat den před plánovanou přípravou hummusu. Propláchneme ji, dáme do…
Rýži uvaříme v osolené vodě dle návodu a necháme vychladnout. Mezitím kapustu rozebereme na listy, opláchneme a…
Bílky vyšleháme na rychlé otáčky na tuhý sníh, během šlehání přidáváme po lžičkách krupicový cukr. Na závěr…
Diskuse k receptu: 0 příspěvky.