vegetarián
dietní
pro děti
sladké
Jiný typ
raw
bezlepkové
vegan
rychlovky
těstoviny
luštěniny
bez laktózy
maso
ryby
zvěřina
vnitřnosti
gril
hravé vaření
luxusní
alkohol
zavařování
na imunitu
sladké bez cukru
domácí pekárna
parní hrnec
prasárny
Ostatní
Vločková kaše
Ingredience
- ovesné vločky: 150 g
- mléko: 250 ml
- sůl
- máslo
- med
- ovoce, kakao, skořice,...
- skořice
KL - Kávová lžička, PL - Polévková lžíce
Vločková kaše – recept
Do hrnce nalijeme mléko a vločky do něj namočíme na 15 - 20 minut. Přidáme špetku soli a vaříme asi 5 minut. Z vloček se stane kaše, kterou můžeme po uvaření ihned podávat. Vločková kaše je výborná posypaná například kakaem, strouhanou čokoládou, skořicí, politá medem nebo s kousky čerstvého ovoce.
Vločky také můžeme opražit na pánvičce. Vychladlé je rozemeleme v mlýnku nebo masovém strojku a vsypeme je do vroucího mléka. Kaši vaříme, dokud nezhoustne a podáváme polité ovocnou šťávou nebo s kakaem.
dietní
pro děti
sladké


Diskuse k receptu: 0 příspěvky.