bezlepkové
Jiný typ
vegetarián
dietní
pro děti
raw
vegan
rychlovky
těstoviny
luštěniny
bez laktózy
maso
ryby
zvěřina
vnitřnosti
gril
hravé vaření
luxusní
alkohol
zavařování
na imunitu
sladké
sladké bez cukru
domácí pekárna
parní hrnec
prasárny
Hlavní jídla
Zapečený květák s bramborem
Ingredience
- květák: 1 ks
- brambory: 4 ks
- cibule: 1 ks
- stroužky česneku: 1 ks
- anglická slanina: 80 g
- smetana ke šlehání: 150 ml
- čedar: 150 g
- máslo
- sůl
- pepř
KL - Kávová lžička, PL - Polévková lžíce
Zapečený květák s bramborem - recept
Brambory nakrájíme na plátky asi půl centimetru tlusté, vložíme do studené osolené vody, přivedeme k varu a vaříme asi 10 minut. K bramborám přidáme na růžičky rozebraný očištěný květák a vaříme dalších asi 8 minut do poloměkka.
Na pánvi orestujeme nakrájenou anglickou slaninu. Jakmile pustí tuk, přidáme nakrájenou cibuli a společně orestujeme. Nakonec přidáme nadrobno nakrájený česnek a odstavíme.
Zapékací mísu vymažeme máslem, poklademe plátky brambor, které osolíme a opepříme, na ně dáme vrstvu květáku, opět osolíme a opepříme a posypeme slaninou s cibulkou. Vše zalijeme smetanou a pečeme na 190 °C asi 30 minut. V polovině pečení posypeme zapečený květák s bramborem strouhaným čedarem.
bezlepkové


Diskuse k receptu: 0 příspěvky.